UN priznala gej brakove svog osoblja

Nova odluka u praksi znači da gej supružnici zaposlenih u UN dobijaju zdravstveno osiguranje i mogućnost pridruživanja supružniku koji menja mesto boravka svakih nekoliko godina

  • 14

Ujedinjene nacije saopštile su da će priznati istopolne brakove svih svojih zaposlenih, što je, kako je danas navela američka agencija AP, velika promena u njihovoj politici koja otvara vrata homoseksualnim supružnicima da uživaju ista prava kao žene i muževi svojih heteroseksualnih kolega.

UN su ranije priznavale samo brakove osoblja koje dolazi iz zemalja u kojima su gej brakovi zakonski priznati, navela je agencija AP.

Nova odluka u praksi znači, između ostalih beneficija, da gej supružnici zaposlenih u UN dobijaju zdravstveno osiguranje i mogućnost pridruživanja supružniku koji menja mesto boravka svakih nekoliko godina.

Tako primera radi, italijanskoj državljanki Ani Guerađo, koja radi u UN u Njujorku, slobodno se može pridružiti njena devojka bez strahovanja zbog vize i drugih imigracionih pitanja. UN-Gloub (Globe), grupa koja predstavlja zaposlenu LGBT populaciju u UN, radi na tome da UN priznaju brakove gej osoblja još od 1997. godine.

Grupa je pozdravila najnoviju odluku kao ogroman korak napred i veliku pobedu. Odlukom će biti obuhvaćeno oko 43.000 zaposlenih u UN širom sveta.

Međutim, agencije UN, kao što je UNICEF i UNESCO nisu obuhvaćene tom odlukom. Istopolni brakovi legalizovani su u 18 zemalja, plus još neki delovi SAD i Meksika, navela je agencija AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    9. jul 2014 | 12:08

    Pa da to je sasvim normalno i jako bitno,svet srlja u propast definitivno,ovo je strasno koliko se vise prica o ovim izopacenim ljudima,pa da su i njihovi roditelji tako razmisljali i takvi bili ni sami postojali ne bi,cela ova bolesna prica i forsiranje iste je tragedija,budi sta hoces,spavaj s kim hoces,radi sta hoces ali ne moramo svi to gledati,ajde onda lepo alkoholicari,kurve,kockari,narkomani,kriminalci itd...svi da traze svoja prava pa da setaju i piju,drogiraju se,pucaju......i oni mogu reci kako je sve to ok i eto,VAMA JE OK GASENJE ZOVOTA GDE PORODA NEMA,IZOPACENOST....EEEE KADA BI TO TAKO BILO NICEGA NE BI NI BILOOOO VISEEE TO JE KRAJJJJ ZIVOTA STA VI FORSIRATE!!!!

  • Belogradjan

    9. jul 2014 | 12:21

    Molim vas da pocepate nas zahtev za pridruzivanje u EU

  • русиа

    9. jul 2014 | 12:59

    Ђаволова дружина

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA