Stigao konvoj pomoći iz Londona

Tim vatrogasaca iz južnog Velsa pokrenuo je projekat "Blazing to Serbia" u okviru kog će donirati ukupno 23 vatrogasna vozila našoj zemlji

  • 8

Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina bili su domaćini humanitarnog konvoja koji je stigao iz Velike Britanije. Pomoć koja je stigla, namenjena je vatrogasnoj službi Srbije.

Šest vatrogasnih kola krenulo je od Bakingemske Palate, putovalo kroz 6 zemalja i posle oko 2.000 kilometara, konačno stiglo do Kraljevskog dvora. Tako je kraljevski par podržao projekat "Blazing to Serbia", tima vatrogasaca iz južnog Velsa.

- Moja porodica i ja smo vam veoma zahvalni što ste došli u Srbiju i što već godinama ulažete napore i sredstva da pomognete našem narodu. Vaš humanitarni rad je izuzetan i siguran sam da će vatrogasna vozila koja donirate službama u Srbiji, biti od velikog značaja i pomoći u borbi sa šumskim požarima - izjavio je princ Aleksandar Karađorđević.

Konvoj je, kako se navodi, krenuo 4. jula od Bakingemske Palate i za 5 dana prošao kroz 6 zemalja: Veliku Britaniju, Francusku, Belgiju, Nemačku, Austriju i Mađarsku, kako bi najzad 9. jula stigao do Kraljevskog dvora.

Ovog leta će konvoj dostići broj od ukupno 23 doniranih vozila. Ove godine, zbog nemilih događaja koji su zadesili našu zemlju, udružili su se sa Crvenim krstom pa će, osim vatrogasnih vozila dovesti i poklone i odeću.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA