RASTUŽIĆE VAS: Pogledajte agoniju polarnog medveda koji “umire” od vrućine (VIDEO)

Ovaj medved u argentinskom zoo vrtu star 29 godina primoran je da provodi dane na temperaturama od preko 40 stepeni koje mu nikako ne odgovaraju. Takođe, uslovi u zoo vrtu su očajni, a bazen u kojem se rashlađuje dubok je svega 50 centimetara

  • 11

Ovo je najtužniji medved na svetu! Upoznajte Artura, polarnog medu koji je stanovnik zoo vrta u Argentini i koji u tom "zatvoru" za životinje svakodnevno pati.

Ovaj medved star 29 godina primoran je da provodi dane na temperaturama od preko 40 stepeni koje mu nikako ne odgovaraju. Pored vrućine njega ubija i samoća. On je od pre dve godine sam u kavezu jer je njegov "cimer", medved Pelusa, preminuo.

Problem za ovog medu su i loši uslovi u zoo vrtu. Bazen u kojem se on rashlađuje dubok je svega 50 centimetara.

Zbog svega toga Arturo je bukvalno izgubljen. Aktivisti za zaštitu životinja, ali i obični posetioci zoo vrta svakodnevno mogu da uoče njegovo neprirodno ponašanje.

Aktivisti su zato pokrenuli kampanju da se ovaj medved iz Argentine prebaci u zoološki vrt u Kanadu gde bi imao bolje uslove za život.

Ipak, direktor argentinskog zoo vrta kaže da sumnja da bi medved preživeo dvodnevni put do Kanade.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    14. jul 2014 | 19:05

    Pa napravite mu prokleti bazen! Nema gore zivotinje od coveka

  • DRS

    14. jul 2014 | 18:47

    To se radi tako sto im se napravi kavez od stakla izolovan na svim krajevima i unutra se simuliraju polarni uslovi. Jes mozda skupo za izvesti, ali ako hoces da drzis zivotinju koja voli hladnocu u tropskim krajevima, onda nema druge. Ili to, ili ovo sa seljenjem u Kanadu.

  • Vladimir

    14. jul 2014 | 19:13

    Mucenje zivotinja zbog cega?? Da bih narod uzivao u tome da gleda kako se jadni pate i umiru u onim kavezima, vecito zatocenistvo.. treba ukinuti zoo vrtove, izuzetno ostaviti samo pojedine koji imaju vrhunske uslove za zivotinje, redovnu hranu, veliki prostor u kavezima.. ovo ostalo sve ukinuti, ne znam gde je uzivanje u tome gledati zivo bice u zatocenistvu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA