ASOCIJACIJA MEDIJA: Suspendovan Trišić!

Konačna odluka o članstvu Trišića, kao predstavnika "Akter Media Group" d.o.o. u Asocijaciji medija, biće doneta kad bude poznat ishod prostupka protiv njega

  • 0

Upravni odbor Asocijacije medija suspendovao je danas članstvo u Upravnom odboru i Komisiji za žalbe Saveta za štampu Tihomira Trišića, direktora preduzeća "Akter Media Group" d.o.o. do okončanja postupka koji je protiv njega pokrenut, i odbacio sve pokušaje diskreditovanja Asocijacije, učestale u poslednje vreme.

U Upravni odbor kooptirana je Nadežda Gaće, direktorka preduzeća "Agenda 2020", izdavač nedeljnika Novi magazin, koji će predložiti novog predstavnika Asocijacije medija u Komisiji za žalbe Saveta za štampu.

Konačna odluka o članstvu Trišića, kao predstavnika "Akter Media Group" d.o.o. u Asocijaciji medija, biće doneta kada bude poznat ishod prostupka protiv njega. U najboljem je interesu Asocijacije medija da se ovaj slučaj, koji sa samom Asocijacijom nema nikakve veze, ispita do kraja i dobije svoj zakonski epilog, bez prejudiciranja njegovog ishoda i mešanja u nadležnosti pravne države, koju Upravni odbor i novinski izdavači snažno podržavaju.

Asocijacija medija, kao poslovno udruženje štampanih medija, koje postoji već 10 godina, insistira na striktnom poštovanju zakona i medijskih kodeksa, ali su samo vlasnici i direktori njenih članica pojedinačno odgovorni za poslovne i odluke i ponašanja svojih preduzeća, nezavisno od toga da li se odnose na medijsku industriju ili neku drugu delatnost.

Upravni odbor odbacuje sve pokušaje diskreditacije Asocijacije medija i njenih članica, povodom ovog slučaja, kao i nastojanja da se oni politizuju, kriminalizuju i stave u kontekst koji nema veze sa njihovom osnovnom delatnošću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA