VLASNIK STAFORDA: Majka tražila da se njena ćerka (4) igra sa Bilijem!

Vlasnik staforda Miloš Spasić prihvata krivicu i odgovornost, ali smatra da je deli sa majkom, za koju je mislio da zna šta priča i radi, i da dete zna kako se prilazi bilo kom psu

Miloš Spasić, vlasnik staforda koji je u požarevačkom parku za decu ujeo za lice četvorogodišnju devojčicu, priznaje krivicu, ali kaže i da istina nije onakva kakvom je predstavlja majka male Une.

Podsećamo, dva dana nakon incidenta nije bilo poznato ko je vlasnik psa, a čim ga je policija identifikovala, protiv njega podignuta je krivična prijava. Spasić je na svom Fejsbuku ispričao svoju verziju događaja i pokrenuo Stranicu "Pravda za Bilija", koju je podržalo 1.000 ljudi, prenose Naše novine.

- Te noći sam šetao mog psa Billja sa devojkom i seo na klupicu u bloku zgrada da odmorim i da napojim kera vodom. Na ljuljaškama udaljenim dvadesetak metara od nas je bila žena sa bebom u naručju na jednoj ljuljašci i ćerkicom koja je sedela na drugoj. Pošto je moja devojka vaspitačica i voli decu, otišla je do njih i upitala da li može da se igra sa decom. Majka je zamolila moju devojku da ode do mene i dovede psa, jer njena ćerka Una obožava pse - tvrdi Spasić.

Kako je psu ranije davao vodu, korpa je ostala na klupi.

- Devojka je odvela psa i kada je dete sišlo sa ljuljaške ja sam video da je ono u visini Bilijeve glave. Videvši to krenuo sam ka njima i upozorio da mi se ne sviđa situacija, na šta me je majka pitala da li je pas agresivan. Ja sam joj odgovorio da nije, da nikada nikoga nije napao, niti je učen da to radi, jer je vaspitan sa puno ljubavi i odrastao je uz ljude. Majka deteta je rekla da onda ne brinem jer psi znaju ko ih voli i ko im misli dobro - piše on.

Spasić smatra da je njegov pas samo reagovao instinktivno.

- U toku naše priče dete na prvu hvata psa za obraze i njuške i privlači neizmenično svoju glavu kao i njegovu u nameri da ga poljubi, na šta je pas instiktivno reagovao i kao opomenu samo “ćapio” dete za lice, inače, pas nije svestan svoje snage. Da je pas hteo da ujede ili napadne dete, kao što svi znate, od deteta ne bi ostalo ništa, pas ne zna da opomene, da kaže, ili odgurne rukom ako mu se nešto ne sviđa.

On prihvata krivicu i odgovornost, ali smatra da je deli sa majkom, za koju je smatrao da zna šta priča i radi, i da dete zna kako se prilazi bilo kom psu. Miloša boli što se plasiraju neistine da je pas bio razjeren i da je napao i izujedao dete.

- Nakon incidenta sišao je besan otac i sa palicom je krenuo ka meni u nameri da se obračuna sa mnom. Razumem ga, njegovo dete je u pitanju. Posle par bezuspešnih pokušaja da ga smirim i da popričam sa njim, otišao sam poslednji sa mesta događaja, a ne pobegao kako se navodi u novinama i medijima. Mnogi sudgrađani znaju i psa i mene, znaju sa kojom sam ga ljubavlju vaspitao - zaključuje Miloš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    15. jul 2014 | 01:15

    Lazove. Svi vi koji uzimate namerno ovu rasu psa ste psihopate. U ravni ste sa onim budalama sto nose nozeve i pistolje ispod jakne.

  • rodoljub

    15. jul 2014 | 09:41

    pazi bogati,majka je kriva sto joj je dzukela unakazila dete a ne vlasnuk koji je veca dzukela od psa jer joj je skinuo masku da pije vodu a onda zaboravio da je vrati apelujem na sve bake i deke i tate i mame da dobro cuvaju svoju decu i kada vide dzukele da setaju pse beze sto dalje od njih sve dotle dok zakon ne stane na put pomenutm.

  • Jovana

    15. jul 2014 | 01:38

    Jednom sam prisustvovala kada je pas lutalica napao dete u parku. Detetova majka je ispricala kako je pas dotrcao niotkuda i napao njeno dete iz cista mira. Citava stvar se odigrala 10ak metara od nas, ja sam snimala svoju cerku dok je pokusavala da napravi neku piruetu i na snimku se jasno vidi kako majka kuca poruku na telefonu, ne gleda u pravcu deteta, devojcica prilazi psu lutalici koji je lezao na travi, nesto radi sa njim, cacka ga i onda je on napao... svi smo pritrcali, pas je samo malo gricnuo i pobegao, ne znam sta mu je zaista uradila, ali nisam bila ni svesna da imam to na snimku dok nisam kuci prebacila na kompjuter sa telefona. Do tada sam bila ubedjena da majka govori istinu i da je dete napadnuto iz cista mira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA