MOSKVA: Nesreća u metrou, 21 osoba mrtva, 160 povređenih! (FOTO) (VIDEO)

Do iskakanja vagona sa putnicima je došlo oko 200 metara od metro stanice Slavjanski Bulevar, prenela je agencija Itar-Tas navode izvora iz moskovske policije

  • 2

U moskovskom metrou je jutros došlo do iskakanja vagona na liniji Arbatsko-Pokrovskaja, pri čemu je 21 osoba poginula, a najmanje 160 putnika je povređeno, kako izveštavaju ruski mediji.

Prvi vagon pretrpeo je najviše štete, naveo je jedan od putnika u drugom vagonu i dodao da je voz naglo zakočio i da su se svetla u vozu ugasila.

- Bio sam bačen u vazduh. Bilo je krvi na podu, glave u modricama, ruke slomljene. Izbila je panika - opisao je svedok sudara koji se predstavio kao Ivan u izjavi za Raša tudej.

Itar Tas prenosi reči drugog putnika koji je naveo da su više od sat vremena bili u tunelu kada je rečeno da je počela evakuacija i da su po šinama išli ka Slavijanskom bulevaru.

Novinar ruske agencije sa lica mesta navodi da ljudi izlaze iz metroa i da nisu informisani o tome šta se dogodilo.

Do iskakanja vagona sa putnicima je došlo oko 200 metara od metro stanice Slavjanski Bulevar, prenela je agencija Itar-Tas navode izvora iz moskovske policije.

- Dobili smo informacije od svedoka da je voz naglo zakočio, usled čega je više vagona podzemne železnice iskočilo iz šina - izjavio je portparol ruskog Ministarstva za vanredne situacije je za Rojters.

Raša tudej prenosi da je javljeno da je negde sedam putnika ostalo zarobljeno u jednom od vagona voza i da su preduzeti koraci u pokušaju da se evakuišu zarobljeni putnici, koji su ostali zaglavljeni u tunelu između Parka Pobede i stanice Slavijanski bulevar, na zapadu Moskve.

Do sada je evakuisano oko 1.150 osoba koje su se našle na mestu nesreće.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA