OSTAVILI PORUKE NA ĆIRILICI: Hakeri napali Fejsbuk Merkelove

Na stranici nemačke premijerke su osvanuli komentari koji imaju nacistička poređenja, a mediji navode da bi razlog mogao da bude sukob u Ukrajini i prebacivanje suodgovornosti za "ekspanzionističku politiku ruskog predsednika Vladimira Putina"

  • 7

Fejsbuk nemačkog kancelara Angele Merkel "napadnut" je komentarima nacističke sadržine, među kojima su "danke, frau Firer", ili "danke, frau Ribentrop", a autori tih komentara imaju često slovenska imena, ili su pisali ćirilicom, prenose nemački mediji.

Pozadina ovog "napada" bi, kako navode, mogao biti sukob u Ukrajini i prebacivanje suodgovornosti za "ekspanzionističku politiku ruskog predsednika Vladimira Putina", ukazuju nemački mediji i navode da mnogi komentari imaju nacistička poređenja.

Merkelova se poredi sa Joahimom fon Ribentropom, koji je od 1938. do 1944. godine bio Hitlerov šef diplomatije, a za kancelarku se, takođe u napadima na njenu Fejsbuk stranicu kaže i "SS-Merkel".

Fon Ribentrop je, između ostalog, posle dugih pregovora, bio jedan od glavnih tvoraca pakta Staljin-Hitler, koji je za istočnu Evropu bio fatalan i čak i na suđenju u Nirnbergu, kaže istorija, pokazao vernost Hitleru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodoljub

    16. jul 2014 | 13:30

    Mogla bi to biti CIA-Gebels podmetacina, zbog osvete Merkelovoj, sto nece slepo da sledi diktat politike Vasingtona. SAD-NATO, to je globalno zlo. Na ratistima na istoku Ukrajine nista ne ide po njihovom planu, u poslednja 24 sata imaju brojne poraze i gubitke, pa je to jedan propagandni pokusaj bacanja krivice na one koji ne prihvataju diktat frustriranih NATO monstruma.

  • Nikola-1

    16. jul 2014 | 12:24

    Ma ajte molim Vas kavi Rusi sigurno su to neki Srbi, ili Brazilci koji uce cirilicu da se osvete za poraz u polifinalu. Kakva je ta Nemcka BNB sluzba, kada Kancelara napada ko kako hoce i kada hoce, te mobilni, te sajt, jos malo cemo cuti kako je neko Kancelarku tajno slikao u tus kabini. Nedaj Boze da takvu fotografiju objavi na netu, zgadio bi mi se citav zenski rod.

  • ..

    16. jul 2014 | 13:18

    Ona je Hitlerova cerka :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA