NA DANAŠNJI DAN: Rođena jedna od najpoznatijih Srpkinja sa TV-a, a nije starleta!

Da vam malo pomognemo. Reč je o lektorki poznatoj po sintagmi "Dobro veče"

  • 3

Na današnji dan, 18. jula pre tačno sedamdeset godina rođena je jedna od najpoznatijih Srpkinja sa malih ekrana, a gle čuda nije starleta!

Reč je o ženi poznatoj po sintagmi "Dobro veče", Milki Canić lektorki i supervizorki jednog od najdugovečnijih kvizova nacionalne televizije - "Slagalica".

Milka koja je revnosnim obavljanjem svog posla za kratko vreme stekla armiju fanova na društvenim mrežama svojevremeno je u medijima proglašavana "najpopularnijom televizijskom ličnošću u Srbiji", a inače je po zvanju diplomirani filolog.

Radila je kao profesor u Prištinskoj gimnaziji, zatim u Vojnoj gimnaziji u Beogradu, pa zatim i kao lektor.

O sebi je svojevremeno rekla:"Gledaoci misle da je moja uloga samo da kažem ono čuveno "dobro veče", ali iza toga stoji vrlo odgovoran i naporan svakodnevni rad, koji podrazumeva stalno prelistavanje i iščitavanje enciklopedija, rečnika, knjiga..."

Na parlamentarnim izborima u Srbiji 2008. koalicija Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija kandidovala je srpsku lektorku za svoju poslanicu.

Mnogo je onih kojima Milka nedostaje u "Slagalici". Naime, nakon operacije kičme pre dve godine Milka se povukla iz popularne emisije.

U intervjuu koji je prošle godine dala za Telegraf, Canićeva je istakla da još uvek ne zna kada će se vratiti na male ekrane.

(K.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA