HOLANDSKI PREMIJER: Poslednja šansa za Putina!

Mark Rute je Putinu rekao da mora da iskoristi svoj uticaj na pobunjenike kako bi obezbedio da oni ne ometaju napore da se istraži pad malezijskog aviona

  • 53

Ruski predsednik Vladimir Putin ima poslednju šansu da dokaže da ozbiljno misli da pomogne spasiocima da izvuku tela žrtava udesa malezijskog aviona, izjavio je danas holandski premijer Mark Rute.

- On ima poslednju šansu da dokaže da želi da pomogne - rekao je Rute neposredno posle razgovora sa ruskim liderom koji je opisao kao "veoma intenzivan", prenosi Rojters.

Rute je dodao da njegov stav dele i lideri Nemačke, Britanije i Australije. Kako je preneo AP, Rute je Putinu rekao da mora da iskoristi svoj uticaj na pobunjenike kako bi obezbedio da oni ne ometaju napore da se istraži pad malezijskog aviona u kojem je poginulo 298 putnika i članova posade.

Holandski premijer je takođe naveo da je "šokiran prizorima ponašanja bez imalo poštovanja na mestu tragedije", imajući u vidu tvrdnje da se tela nastradalih putnika, među kojima je 193 Holanđana, vuku naokolo i ostavljaju da trunu.

I holandski minisitar inostranih poslova Frans Timermans izjavio je ranije danas da su Holanđani "ljuti i besni" povodom vesti da su tela žrtava "vučena okolo" na mestu pada malezijskog aviona u istočnoj Ukrajini.

Na sastanku sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom Timermans je izrazio "šokiranost" zbog neadekvatnog postupanja na mestu nesreće, prenosi Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    19. jul 2014 | 20:45

    A kad su holandjani gadjali nas voz onda se vukla i prstela tela stradalih oni nisu bili ljuti dat. Dok su ubijali civile i gadjali porodilista po srbiji moreee

  • DD

    19. jul 2014 | 20:23

    UH. NAVODNO ŠOKIRANI. SATELITSKI SNIMAK ĆE POKAZATI PODLOST VOJNE HUNTE. PRORUSI TAJ SISTEM NEMAJU. PRIČA JE KLIZAVA. ZAPAD NIKAKO DA SHVATI DA SA PUTINOM NEMA TAKVOG OBRAĆANJA NI ULTIMATUMA. PUTIN JE STRPLJIV VRHUNSKI OPERATIVAC. SVE JE ČUDNO. A ŠTA AKO POSTOJI TEORIJA ZAVERE.??? UKRAJINSKOJ HUNTI ODGOVARA STATUS ŽRTVE KAO I NJIHOVIM MENTORIMA. SAD666.

  • ICA CZV

    19. jul 2014 | 21:48

    Objasni ti nama,holandski genije -kako to biva,da ste vi uvek na neki način umešani i upetljani u najgore moguće događaje,zločine,nameštaljke,pokolje......pa onda posle-zamoli za reč,sa velikim Izvinite. TAČKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA