NOVI DOKAZI: Malezijski avion leteo niže jer su to Ukrajinci tražili

Prema planu leta, boing 777 na letu MH17 trebalo je da nad Ukrajinom leti na visini od 10,66 kilometara, a onda su se piloti spustili na 10,05 kilometara na zahtev ukrajinskih kontrolora leta, kazao je Gorter i razjasnio dilemu zašto je nesrećni avion promenio rutu

  • 34

Malezijski avion koji je pao u Donjeckoj oblasti leteo je niže nego obično jer su to od pilota tražili ukrajinski dispečeri, izjavio je viši potpredsednik aviokompanije "Malezija erlajnz" Hejb Gorter na konferenciji za novinare na aerodromu u Amsterdamu, javlja Raša tudej.

Prema planu leta, boing 777 na letu MH17 trebalo je da nad Ukrajinom leti na visini od 10,66 kilometara, a onda su se piloti spustili na 10,05 kilometara na zahtev ukrajinskih kontrolora leta, kazao je Gorter i razjasnio dilemu zašto je nesrećni avion promenio rutu.

Gorter je odbio da kaže zašto avion nije promenio pravac tako da uopšte ne preleće Ukrajinu, na čijem istoku već skoro pola godine besni građanski rat. Ali kazao je da će rodbini nastradalih biti isplaćeno po 5.000 dolara nadoknade, što je standardna procedura.

On je takođe rekao da će omogućiti svim članovima porodica poginulih koji to žele da obiđu mesto pada aviona u Donjeckoj oblasti.

Za sada niko nije zvanično saopštio koji su uzroci rušenja aviona, ali se pretpostavlja da je oboren. Odgovorost za obaranje aviona za sada niko nije preuzeo, ali pljušte optužbe između ukrajinske i ruske strane ko je kriv za nesreću.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodoljub

    20. jul 2014 | 10:40

    Ukrajinski kontrolori znaju ko im je naredio da traze izmenu visine leta, ali oni to nece smeti da kazu. Jasno je zasto su trazili spustanje aviona. Taj odgovor bi resio sve dileme. Amerikanci su imali pripremljen plan za obaranje aviona. Nije vazno da li su ga oborili Ukrajinski, ili americki projektili. Vazno je optuziti Rusiju i napraviti svetsku antirusku histeriju. Medjutim, oni koji su antiruski nastrojeni izbegavaju analizu takvih cinjenica. Vidjeno. Racak, Markale, Irak - hemijsko oruzje ...

  • Zoca

    20. jul 2014 | 11:06

    Logična je stvar da su kontrolori leta namestili avion ukrajinskim fašistima na domet raketa.

  • Kizza

    20. jul 2014 | 12:29

    iako je malo komentara al se da vidjeti ko podrzava fasite i ko pripada antifasisticmim narodima.jasno je ko dan da ukrajincima treba jedan ovakav skandal.Neko rece , markale a ja cu dodati Srebrenica.I jedno i drugo je sprdnja koja se olako cita i sa kojom se zapad ismijava ..za budale je to vjerodostojna prica..pa tako i ovaj avion koji su ameri pogodili a sluge urlicu na ruse i Putina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA