Pronađeno 272 tela iz oborenog malezijskog aviona

Komitet ukrajinske vlade za istragu nesreće je saopštilu da je do kasno sinoć pronađeno 86 delova tela putnika, a prvi voz u čijim hladnjačama se nalaze tela 251 žrtve ne može da napusti grad jer separatisti to nedozvoljavaju

  • 0

Spasilački timovi pronašli su do sada tela 272 od 298 žrtava pada malezijskog Boinga  777 na istoku Ukrajine, a stigao je i drugi voz sa specijalnim vagonima koji će prevesti ostatke žrtava sa mesta nesreće, saopštio je Komitet ukrajine vlade za istragu nesreće.

U saopštenju Komiteta se navodi da je na licu mesta do kasno sinoć takođe pronađeno 86 delova tela putnika, preneo je Rojters.

Prvi voz, u čijim se hladnjačama nalaze tela 251 žrtve nesreće aviona Malezija erlajnsa, i dalje se nalazi u gradu Torezu, iz kojeg ne može da ode jer teroristi sprečavaju njegov odlazak, naveo je Komitet.

Avion Boing 777 kompanije Malezija erlajns, na letu iz Amsterdama ka Kulala Lumpuru srušio se 17. jula na istoku Ukrajine, u regionu Donjecka, 60 km od ruske granice, odnosno u zoni sukoba proruskih snaga i ukrajinske vojske.

Poginulo je svih 298 putnika i članova posade - državljana 10 zemalja, među kojima 192 Holanđana i 10 Britanaca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA