U PARIZU HAOS: Suzavac, pljačke i požari na ulicama grada (FOTO) (VIDEO)

Tokom vikenda je u glavnom gradu Francuske došlo do sukoba između policije i demonstranata, koji su protestvovali protiv vojnog napada Izraela na Gazu. Učesnici su palili automobile, pljačkali radnje, bacali molotovljeve koktele i napali dve sinagoge

  • 12

Pro-palestinska francuska omladina, prkoseći zabrani protesta protiv ofanzive Izraela u Gazi, sukobila se u nedelju sa policijom u severnom predgrađu Pariza -Sarselu, koja je uzvratila suzavcem i gumenim mecima.

Policija, uz podršku helikoptera, odgovorila je kako bi razbila nasilne demonstracije, čiji su učesnici palili automobile, pljačkali radnje i napali dve sinagoge.

Grupa koja predstavlja Jevreje u Francuskoj CRIF saopštila je u nedelju uveče da je grupa demonstranata sa metalnim šipkama okružila sinagogu u Sarselu, a da su na sinagogu u obližnjem predgrađu Garž le Gones demonstranti bacali molotovljeve koktele izazvavši manji možar koji je brzo ugašen.

Ovo je drugi put za dva dana da su pro-palestinske demonstracije u Francuskoj prerasle u nasilje.

U Parizu je u subotu pro-palestinska omladina palila automobile i razbijala izloge radnji u predgrađu gde većinu čine imigranti.

Protest u nedelju, poput onog u subotu u Parizu je zabranjen, podsetila je američka agencija.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cimanje

    21. jul 2014 | 13:06

    Pa može im se, ionako su puni snage jer ništa ne radi već žive na socijali koju im plaća ta ista Francuska koja im je dala državljanstvo. Nešto mi i nije žao.

  • Radasin od Babusnicu

    21. jul 2014 | 12:47

    Neka se i glas Palestine i njenih zrtava agresije cuje.

  • Dag

    21. jul 2014 | 14:49

    Zato je Nacionalni front, (krajnja desnica ), u - ekspanziji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA