MUŠKARČINE GDE STE? "Balkanci" u Srbiji više ne postoje!?

Prema rečima stručnjaka usled sve većeg obrazovanja i ekonomske nezavisnosti žena, "mačo tip" je postao karikatura sa kojim danas izlaze samo sponzoruše i starlete

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika toplistanadrealista
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Цар Јован Ненад

    28. jul 2014 | 19:18

    Као резултат женске еманципације имамо друштво без очева, као резултат "равноправности" имамо више жена по судовима, у скупштини, банкама, осигурањима на руководећим позицијама (које се неретко добијају преко кревета, упорним успешним тактичким "радом"), док се равноправност, неким чудом, није "примила" у рудницима, цигланама, водоинсталатерским пословима и сл.. Што се насиља тиче, оно је присутно и над мушкарцима и то у приличној мери, али је срамота о томе причати.. Психичко ("звоцање"), ударање, гребање, гађање, разбијање.. Кад им се не дај боже узврати, зове се полиција, која је наравно на страни угрожене жене а мушкарац је по дифолту -насилник. А ако хоћеш ти да раскинеш везу, а она не жели, ту је увек добра стара лажна пријава за силовање, наравно физички напад, прогањања и сл.. Читајући по новинама о ВИП личностима, имам утисак да је већини девојака сан да имају 1 дете са неким бизнисменом, да га одеру за алиментацију, и живе паразитским раскалашним слободним животом до следеће жртве. А породица? А компромис? Понекад треба некад и попустити и договорити се. ДА, мушкарци ЈЕСУ у највећем делу насилници, али постоји и друга страна коју сам описао. Ако поштујеш закон, био мушко или женско-надрљаћеш.

  • Алекса

    28. jul 2014 | 16:54

    Доцент Кораћ нек говори у своје име, ако је он слабић не значи да су остали. Жене и мушкарци се не могу и не треба да се пореде.

  • jedna-verzija-realnosti

    27. jul 2014 | 22:59

    U vreme u koje se kosilo, plastilo, cepala se drva i terala se stoka na ispasu, pozeljan muskarac je bio sposoban da odgovori potrebama vremena u kome zivi. Uz takav tezak fizicki rad dolazi frustracija, potencijalno alkoholizam, manjak vremena i motivacije za psihicko napredovanje i edukaciju, sto se sve moze manifestovati nesposobnoscu da se izrazavaju emocije, gruboscu, ostvarivanjem losih medjuljudskih i partnerskih odnosa. Kada se na sve to doda patrijarhat i ukorenjena predstava o zeni kao nizem bicu kome se kao ideali namecu pasivnost, pozrtvovanost i trpeljivost, rezultat je "maco tip" kakav se opisuje u clanku. Nije zacudjujuce da je "sto juznije to tuznije" tj da u ruralnijim krajevima nase zemlje ovakvo nasilje prema nezasticenim zenama jos uvek postoji. U sadasnje doba tehnoloskog napretka pozeljan muskarac je onaj koji ume da rukuje tehnologijom i koristi je u cilju ostvarivanja sto produktivnijeg i boljeg zivota. On je dovoljno obrazovan da bi mogao da shvati koncepte rodne ravnopravnosti, anti-nasilja i emocionalne inteligencije. Ume da vaspita dete da postuje majku kao ljudsko bice i pokazuje mu primerom da je agresivnost kontra-produktivna. "Povucen" je u smislu da uvazava misljenje svoje partnerke i dovoljno je jaka licnost da ne oseca potrebu da dominira i izivljava se nad nekom pasivnijom osobom. Odbacuje sliku "maco muskarca" kao ideala, i u skladu sa tim ne smetaju mu ljudi koji se razlikuju, pre svega gej muskarci koji ga posmatraju kao seksualni objekat, gej ili strejt zene koje ostaju ravnodusne na njegovu seksualnost i odbijaju ga ako pokusa da ostvari seksualni odnos sa njima. Takodje, zbog odbacivanja te uloge a zahvaljujuci koriscenju tekovina moderne civilizacije po zelji nije dlakav, vodi racuna o higijeni, a logicno ni izbor odece mu ne zavisi od toga da li se uklapa u neciju viziju "muskarcine" ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA