Miodrag Kostić na čelu Puteva Srbije?

Kostić, poznat kao "kralj šećera“, prvi put je dao do znanja da bi bio voljan da upravlja nekim državnim preduzećem kada se prošle godine javno ponudio da preuzme "Železnice Srbije"

  • 13

Miodrag Kostić, vlasnik MK komerca, biće novi generalni direktor "Puteva Srbije", piše Danas. Kako se dalje navodi, odlučeno je i da Ministarstvo privrede preuzme dosadašnja ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Udovički je i inače bila prvi izbor premijera Aleksandra Vučića za resor privrede, ali je prilikom pregovora o formiranju Vlade tu funkciju odbila, traživši da vodi državnu upravu u kojoj je smatrala da može da napravi najveći pomak.

Kostić, poznat kao "kralj šećera“, prvi put je dao do znanja da bi bio voljan da upravlja nekim državnim preduzećem kada se prošle godine javno ponudio da preuzme "Železnice Srbije". Ministarka građevine, a u tom momentu energetike, Zorana Mihajlović, tu ponudu je tada ocenila kao neozbiljnu. Na kraju je ta "fotelja" pripala Kostićevom kolegi, Milanu Beku.

Miodrag Kostić je diplomirani ekonomista. Privatnu firmu za trgovinu osnovao je 1983. godine, posle čega se posao kontinuirano širi i danas obuhvata 35 preduzeća. MK grupa se najviše bavi proizvodnjom i prodajom šećera, ali i hotelijerstvom, proizvodnjom mesa, energijom vetra i drugim poslovima.

Kostić je rekao da smatra da bi svi članovi Srpskog poslovnog kluba Privrednik trebalo, ukoliko im obaveze dozvoljavaju, da se odazovu pozivu premijera Aleksandra Vučića i daju svoj doprinos izlasku zemlje iz krize.

- Što se tiče angažmana ljudi iz Privrednika, na poziv gospodina Vučića, u ovako teškoj ekonomskoj situaciji, smatram da bi svi oni kojima to obaveze dozvoljavaju trebalo da se odazovu i daju svoj doprinos izlasku iz krize - rekao je Kostić u izjavi za Tanjug, a povodom pisanja da će on preuzeti rukovođenje preduzećem Putevi Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Su021

    1. avgust 2014 | 00:46

    Sta je ovo? Mk putevi,Beko zeljeznica. A narod u cabru...

  • posmatrac

    31. jul 2014 | 23:50

    Eto nam sanse da konacno vozimo bezbedno ko sav normalan svet,od kopaonika je napravio cudo nesumnjam da ce tako biti i u putevima srbije

  • Raša

    1. avgust 2014 | 01:24

    Tajkunizacija Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA