EBOLA STIGLA U AMERIKU? Nepoznati muškarac sa simptomima zbrinut u njujorškoj bolnici

Pacijent je primljen sa visokom telesnom temperaturom i gastrointestinalnim simptomima. Stavljen je u karantin, a još uvek su u toku testiranja koja bi trebalo da otkriju da li je zaista u pitanju smrtonosni virus koji je u nekoliko afričkih država odneo najmanje 887 života

  • 8

Neidentifikovani muškarac sa simptomima koji podsećaju na smrtonosni virus ebolu, zbrinut je u ponedeljak u njujorškoj bolnici "Maunt Sinai". Lokalni mediji javljaju da se u Ameriku nedavno vratio sa puta po zapadnoj Africi, u kojoj tokom proteklih nekoliko meseci hara ovaj virus.

Prema bolničkom izveštaju, pacijent je primljen sa visokom telesnom temperaturom i gastrointestinalnim simptomima. Stavljen je u karantin, a još uvek su u toku testiranja koja bi trebalo da otkriju da li je zaista u pitanju smrtonosni virus koji je u nekoliko afričkih država odneo najmanje 887 života.

- Preduzeli smo sve potrebne mere kako bismo zaštitili ostale pacijente, posetioce i osoblje - navela je bolnica u saopštenju za javnost.

Otkad je buknula velika epidemija na zapadu Afrike, američke vlasti su na najvećim aerodromima pojačale sigurnosne mere prema putnicima koje dolaze iz država u kojima su registrovani slučajevi zaraze.

Ukoliko se potvrdi da muškara u Njujorku ima ebolu, to će biti prvi slučaj da je neko u Ameriku doneo taj opasni virus. Pre nekoliko dana posebnim avionom iz Liberije, u Atlantu je dolete doktor Kent Brentli koji se zarazio dok se brinuo o pacijentima u toj afričkoj državi.

Kent je po dolasku u SAD dobio dozu eksperimentalnog seruma protiv ebole, i čini se da mu je stanje bolje, ali garanacija da će preživeti još uvek nema.

Najveći broj umrlih je u Gvineji, 358 od ukupno 485 potvrđenih slučajeva zareženih virusom. Sijera Leona ima najveći broj slučajeva, 646 i 273 mrtvih, dok Liberija ima 468 slučajeva i 255 umrlih. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, broj umrlih je do sada 887, dok je broj zaraženih 1603.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • *

    5. avgust 2014 | 12:32

    Odatle je i potekla!

  • Najprovokator

    5. avgust 2014 | 13:23

    Svi virusi potiču iz Afrike...pa dokle više Ameri experimentisu na tim ljudima...zabranio bih Amerima kroce na tlo Afrike

  • Ezra

    5. avgust 2014 | 22:56

    Vratila se ebola kuci ,jok i nisu experimentisali u africi . mogli su da sravne celo selo ,ali eto nisu ds nebi ubili trista ljudi ,jo andjeli predobri ksko su pazljivi ssv ssm se najezio odo da se obucem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA