Crna Gora dobila šampiona u ležanju. Pogodite iz koje je zemlje

Učesnicima iz Crne Gore su se pridružili takmičari iz Srbije i Hrvatske, među kojima je bilo 13 takmičara i četiri žene i to tri iz Beograda i jedna iz Hrvatske. Svi takmičari su dobili dušeke, a jedini zadatak je bio da leže na livadi u hladovini

  • 12

Marko Đurović iz Podgorice je pobednik ovogodišnjeg šampionata u ležanju, pošto je proveo 37 sati u tom položaju, a ujedno je i oborio prošlogodišnji rekord za pet satiTakmičenje je počelo u nedelju u etno selu Brezna kod Nikšića, a završeno je sinoć oko ponoći.

Učesnicima iz Crne Gore su se pridružili takmičari iz Srbije i Hrvatske, među kojima je bilo 13 takmičara i četiri žene i to tri iz Beograda i jedna iz Hrvatske. Svi takmičari su dobili dušeke, a jedini zadatak je bio da leže na livadi u hladovini.

- Put do titule nije bio ni malo lak, naprotiv. Konkurencija je bila nikad jača - rekao je Marko Đurović za podgoričke Vijesti.

Pet najupornijih je ostalo do kraja, a Đurović je u finalu pobedio sugrađanina Iliju Šćekića.

- Nije bilo lako. Svi su imali taktiku. Bilo je druženja i šale, naravno, ali je najviše bilo psihološkog nadmetanja. Pokušavali smo da obeshrabrimo jedni druge, ali čini se da sam ja tu bio najbolji - istakao je pobednik.

Đurović, koji je nezaposlen, nije uzalud trošio vreme takmičeći se u ovoj neobičnoj disciplini, jer je pre dva dana konkurisao na dva radna mesta i sada "leškari" dok čeka odgovore.

- Mislim da svi oni traže radnike od poverenja. Ja sam takav, a od ležanja je se lako odvići. Uostalom, to što sam bio uporan u ležanju može da znači samo da imam tu karakternu crtu koju bih preneo i na rad - dodao je Đurović uz osmeh.

Kako prenose podgorički mediji, on je osvojenu nagradu od 300 evra podelio sa još tri najistrajnija takmičara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zakasnio

    5. avgust 2014 | 14:16

    Pih' nije to nista ! Da sam znao da prijavim oca on bi ladno bio prvi ! Zivi sam na selu i nekada po dva tri dana ne silazi sa sprata i ne ustaje iz kreveta, susjedi ga nazovu telefonom da izadje na balkonda vide jeli ziv ! Za njega 48 sati lezanja bez ustajanja je sasvim normalna stvar ! Talenat za ovakve sportove ;-) , ja nazalost nisam ...

  • Bibika

    5. avgust 2014 | 14:26

    Čestitam pobedniku. Ja to ne bih mogla.

  • Sonja

    5. avgust 2014 | 14:07

    Nije mi jasno da li mora u istom polozaju sve vreme ili moze da se pomera tj okrene na bok ili stomak?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA