Mitropolit Amfilohije blagoslovio pokolj crnogorskih muslimana!

- Jeste da je strašno pobiti ljude, međutim, još je strašnija duhovna smrt koju seju oko sebe ti lažni ljudi, sa lažnom verom - izjavio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović je nakon služenja liturgije u crkvi na Ružici prisutnima pravdao vladiku Danila i njegovo iniciranje pokolja crnogorskih muslimana, koje je nazvao lažnim ljudima.

Kao prenosi portal mitropolija.com, Amfilohije Radović, poznat pod erotskim nadimkom  "Risto Sotona",  podsetio je prisutne da je istraga poturica koju je inicirao vladika Danilo "značajan istorijski događaj". Reč je, u stvari, o istrebljenju crnogorskih muslimana, tzv. poturica, koje su po nalogu vladike Danila I Njegoša (vladao 1697-1735) preduzeli crnogorski plemenski glavari krajem XVII veka.

Muslimansko stanovništvo je ovom akcijom ili likvidirano, ili prevedeno u pravoslavlje, a jedan broj je pobjegao u turske gradove. Za izvršenje pokolja izabran je najveći hrišćanski praznik Božić, simbol mira i ljubavi među ljudima.

- Mnogi i danas prigovaraju kako je to smeo vladika Danilo. Jeste da je strašno pobiti ljude, međutim, još je strašnija duhovna smrt koju seju oko sebe ti lažni ljudi, sa lažnom verom. Zato je, blagodareći toj žrtvi, vladika Danilo spasio Crnu Goru. Da se to nije dogodilo, danas ne bi bilo pravoslavnog uva u Crnoj Gori, i to treba imati u vidu - blagoslovio je pokolj Amfilohije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA