BIBLIJSKI POTOP: Bujica razorila Banju Koviljaču! (FOTO) (VIDEO)

Jaka bujica je okretala i razbijala automobile, a iza sebe je ostavila haos na ulicama. Usled sletanja vozila s kolovoza, oštećen je i deo gasovoda

  • 9

Protekle noći jaka kiša praćena vetrovima donela je velike probleme stanovnicima zapadne i centralne Srbije.

U Loznici se izlila reka Štira koja protiče kroz grad. Poplavljene prostorije gradske toplane, ali su bujice najviše problema i štete napravili u Banji Koviljači, gde su poplavljene prostorije specijalne bolnice. Voda je nosila sve pred sobom i ostavila potpuni haos.

Jaka bujica je okretala i razbijala automobile, a iza sebe je ostavila gomilu mulja na ulicama.

Izlio se Gučevski i Simića potok. Usled sletanja tri automobila sa puta, oštećen je i deo gasovoda.

Tokom noći, ekipa "Loznice gasa" posle nekoliko pokušaja, uspela je da se probije do gasne stanice kako bi prekinula dovod gasa u Koviljaču.

Pod vodom je bio i veđi deo centra grada zbog izlivanja kišne kanalizacije. Najteže stanje trenutno je u Novom naselju, gde se saobraćaj otežano odvija.

Reka Štira, koja protiče kroz centar grada, potopila je sinoć Loznicu. Nadolazila je velikom brzinom i nanosila ogromne količine granja, trave i drugog otpada. U tom periodu na teritoriji ovog grada palo je oko 47 litara kiše po kvadratnom metru.

Pogledajte kako je izgledao jučerašnji dan u Banji Koviljači:

(Telegraf.rs / Video: Duško Ćosić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ekolog

    6. avgust 2014 | 12:01

    a sta se cudite?! Evo konacno nam je i to smece koje konstantno bacama u reke doslo glave! Srbine, ne bacaj skoljke od auta, stare frizidere, uginulu stoku, pepeo i sut, NE BACAJ U REKU! Pravis branu, izazivas poplavu! Ne bacaj, ne zagadjuj, ne zapusavaj! Video sam svojim ocima i kratio se, u Krupnju sve rastureno jos od prve poplave, ljudi ciste dvorista i OPET sve to bacaju u korito reke cak i vise, stari namestaj itd! Pa da li je moguce da smo toliko plitki!?

  • Mrle

    6. avgust 2014 | 11:41

    I posle dva meseca od poplava, ne mogu da se očiste i prodube rečna korita? Bićemo plavljeni dok se ne opametimo...

  • $

    6. avgust 2014 | 11:36

    Ali nema veze, ministar za vanredne situacije ne reaguje, jer ovo nisu vanredne situacije, to bi bile kad bi bila poplava BEZ kiše a ovako je stanje redovno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA