POLICAJAC O KOME PRIČA CELA SRBIJA: Obukao sam uniformu da bih pomagao ljudima!

Policajac Borislav Zorić koji je u Novom Sadu spasao dete iz naručja oca koji je pretio da će skočiti sa terase stana na drugom spratu primio je nagradu koju mu je uručio ministar unutrašnjih polova Nebojša Stefanović

  • 22

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je novčanu nagradu od 50.000 dinara policajcu Borislavu Zoriću, koji je u Novom Sadu spasao dete iz naručja oca koji je pretio da će skočiti sa terase stana na drugom spratu.

Stefanović je rekao da mu je čast i zadovoljstvo da uruči nagradu čoveku koji je rizikovao svoj život da bi spasao osamnaestomesečno dete. Naglasio je da je to podvig koji zaslužuje poštovanje i da je takvih ljudi sve više u policiji, prenosi Tanjug.

- Nastavićemo da stimulišemo odgovorne ljude koji prelaze granicu redovnog obavljanja dužnosti i koji rizikuju svoje živote. Ovo dete koje je spaseno imaće život, priliku da nastavi svoj život na normalan način zahvaljujući ovom čoveku -  rekao je Stefanović.

Ocenjujući da je sve više policajaca koji u obavljanju dužnosti rizikuju svoj da bi spasli druge živote, ministar je istakao da su to časni, pošteni i odgovorni ljudi.

Stefanović je naglasio da će u Novom Sadu, ali i drugim delovima Srbije, policija biti sve odgovornija i sve oštrija prema prekršiocima zakona.

Policajac Zorić zahvalio je ministru na nagradi i dodao da je uspešno započeo i završio akciju zahvaljujući svojim kolegama.

"'Uniformu sam obukao da bi pomagao ljudima i stao u njihovu zaštitu. Čast mi je što sam policajac. Mislio sam samo da spasim dete i da sve prođe kako treba, razmišljao o posledicama po sebe", rekao je Zorić.

Zorić trenutno radi sa srednjom stručnom spremom u Interventnoj jedinici Policijske ispostave stalnog dežurstva i intervencija u Policijskoj upravi u Novom Sadu, iako ima završenu višu školu.

Ministar Stefanović je obećao da će sa starešinom razgovarati o njegovom karijernom napredovanju jer kako kaže "ovakve ljude treba nagrađivati".

Borislav Zorić bio je deo tima, u kojem je svako znao šta treba da radi. Interventna jedinica kojoj pripada u sličnim akcijama učestvuje često, a u nju se biraju mlađi policajci, fizički spremni, sa najmanje tri godine iskustva.

"Mi ih obučavamo i za ovakve sitacije, da spasavaju živote i uspešno završavaju intervencije", istakao je komandir Policijske ispostave stalnog dežurstva i intervencija Saša Barać.

Sinoć su u Novom Sadu pripadnici pregovaračkog tima i interventne jedinice policije uspeli da spreče R. R. (34) da sa jednoipogodišnjim detetom skoči sa terase na drugom spratu, sa koje je prethodno skočila njegova supruga D. R. (42).

D. R. je zadobila teške telesne povrede i kolima Hitne pomoći prevezena je u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine i sada je u stabilnom stanju, dok je R. R. priveden. Dete su preuzeli zaposleni u Centru za socijalni rad i ono je smešteno u Sigurnu kuću.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZORAN

    14. avgust 2014 | 23:53

    Svako poštovanje kolega,svaki častan i pošten policajac treba da se ponosi sa tobom kao i ceo MUP,a i ministar koji je već to i potvrdio puno sreće i zdravlja u daljem radu.

  • Sasa Wien

    14. avgust 2014 | 21:58

    Svaka cast!

  • Vlada

    14. avgust 2014 | 21:23

    Bravo za Celarevo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA