RUSKI KONVOJ PRED UKRAJINOM: Graničari spremaju veliki pretres (VIDEO)

Kijev i neki zapadni zvaničnici smatraju da bi konvoj mogao biti pokriće za ulazak ruske vojske na ukrajinsku teritoriju

  • 3

Ukrajinski graničari ušli su u Rusiju da bi izvršili inspekciju konvoja ruske humanitarne pomoći, rekao je jutros portparol ukrajinske pogranične službe.

Graničari će proveriti tovar na ruskoj teritoriji na mestu preko puta ukrajinskog graničnog mesta Izvarine, koje je pod kontrolom proruskih snaga, prenela je agencija Rojters.

- Ukrajinski graničari su tamo u velikom broju - rekao je portparol ukrajinske pogranične službe.

Konvoj, od oko 280 kamiona, nalazi se od četvrtka uveče na poljima nedaleko od ruskog grada Kamensk-Šahtinski, oko 20 kilometara od graničnog prelaza u Ukrajinu.

U konvoju se nalazi, kako je Rusija saopštila, 2.000 tona vode, hrane za bebe i druge pomoći za stanovnike u istočnoj Ukrajini, gde traje sukob između ukrajinskih i proruskih snaga.

Kijev i neki zapadni zvaničnici smatraju da bi konvoj mogao biti pokriće za ulazak ruske vojske na ukrajinsku teritoriju, što je Moskva opisala kao "apsurdno".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    15. avgust 2014 | 14:29

    Ma da, Rusi ne mogu drugacije da udju u Ukrajinu nego ce se gurati kroz humanitarnu pomoc. Oni kad bi hteli, od Ukrajine bi napravili prah i pepeo.

  • стрептомицин

    15. avgust 2014 | 14:55

    Па нису Руси као ви. То сте ви шверцовали у БиХ у возилима разноразних "хуманитарних" организација оружје за муџахедине, па мислите да су сви тако подли.

  • buda

    15. avgust 2014 | 14:30

    Usli,nijesu usli.Sta je tu istina/??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA