ZBOG EBOLE: Šest osoba pod nadzorom u Kikindi!

Četiri osobe koje su doputovale iz Nigerije i Gabona stavljene su pod zdravstveni nadzor na 21 dan, dok će ostali biti pod nadzorom na malariju i druge zarazne bolesti

Komentari

  • Apolitičan_lik

    18. avgust 2014 | 19:47

    U Gabonu nije sada (u ovom naletu epidemije) bilo ni jednog registrovanog slučaja ebole , u prošlosti (ako se ne varam 2005. godine je registrovano par slučajeva na granici sa Kongom). Somborci digoše paniku zbog lika iz Liberije, ako u Srbiju uđe neko ko dolazi i iz Gaborona (Bocvana) može da očekuje dvadesetjednodnevni smeštaj o trošku ministarstva zdravlja :) ps. Da li računaju 21 dan od kako je osoba napustila "sumnjivu" zemlju ili id kako kroči na srpsko tlo?

    • 18. avgust 2014 | 20:09

      Apolitičan_lik

      @Apolitičan_lik

      Pardon Libije (glupi autocorrect)... Inače samo u Francusku, na pariski CDG aerodrom dnevno sleti bar po jedan avion iz Kameruna, Gabona, po jedan iz svakog Konga, O. Slonovače, Malija, Senegala itd. ps. U Africi imaju 3 Gvineje (Ekvatorijalna, Bisau i Konakri) a ima i tamo neka Gvajana, doduše u Južnoj Americi. Nisu naši lekari geografski neuki, nego je valjdauvek bolje sprečiti nego lečiti... Mislim da je ključno što su gabonski pacijenti na "posmatranju" razlog što sr Gabon graniči sa Ekvatorijalnom Gvinejom, jednom od dve u kojoj nije registrovana epidemija ebole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA