U Argentini zaplenjeno 450 kilograma kokaina

Zaplenjenu drogu pronašli su specijalno obučeni psi u dva kontejnera koji su bili upućeni za Portugal

  • 0

U okviru međunarodne operacije "Patagonija", približno 450 kilograma kokaina, vrednog 25 miliona dolara, zaplenjeno je u luci Buenos Airesa.

Dvojica Argentinaca privedena su pod sumnjom za šverc narkotika, saopštila je Federalna policijska uprava Argentine.

Zaplenjeni narkotik pronašli su specijalno obučeni psi u dva kontejnera, a pošiljka je bila spremna za upućivanje ka Portugaliji.

Predstavnik policije rekao je da se u dva kontejnera nalazilo 1.060 džakova sa ugljem, od kojih je u 77 pronađen kokain, a tovar je pripadao kompaniji registrovanoj 2010. godine u provniciji Čako na severu zemlje, blizu granice s Paragvajem.

U okviru operacije "Patagonija", pre nedelju dana uhapšeno je sedam Argentinaca - pet u Portugaliji i dvoje u Španiji, a u lisabonskoj luci pronađeno je 340 kilograma argentinskog kokaina u kontejneru.

Prema zvaničnoj statistici, svaki stoti Argentinac redovno upotrebljava kokain, više od 1,5 miliona ljudi u zemlji puši marihuanu, a poslednjih godina raširena je upotreba tzv. paka (paco), kokaina koji se puši.

Argentina predstavlja već dugo tranzitnu rutu za narko šverc u Severnu Ameriku, Evropu i zemlje Zajednice Nezavisnih Država, a zbog povećane proizvodnje koke u susednim zemljama (pre svega Peruu i Boliviji), nelegalni promet kokaina u Argentini u poslednje četiri godine skoro je udvostručen, navodi RIA Novosti.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA