POČELA SASLUŠANJA: Preduzeća uzimala 95.000 evra od novca za malu Tijanu!

Ministar Nebojša Stefanović je rekao da policija sumnja da su veleprodajna preduzeća ostvarila profit i do 95.000 evra. Ukoliko se dođe do zaključka da je izvršeno krivično delo policija će podneti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu

  • 11

Policija je počela saslušanja povodom tokova novca prikupljenog od građana širom Srbije za lečenje Tijane Ognjanović koja je umrla pre operacije u Americi prošle godine, rekao je za RTS ministar unutrašjnih poslova Nebojša Stefanović.

U akciji koja je ujedinila građane prikupljeno je zvanicno milion i 600 hiljada evra. Čekajući transplantaciju srca, osmogodišnja Tijana preminula je u bolnici u Hjustonu.

Od preostalog novca Ognjanovići su rešili da doniraju 1,2 miliona evra Institutu za majku i dete. Sa proverama cene opreme, policija proverava i gde je išao novac sa Ognjanovićevih računa, prenosi RTS.

Stefanović je rekao da policija sumnja da su veleprodajna preduzeća ostvarila profit i do 95.000 evra.

- Istragom se došlo do saznanja koja do sada nisu bila poznata javnosti, ali koje zbog istrage ne možemo da saopštimo - rekao je ministar i najavio da će policija svoj deo posla obaviti do sredine septembra i tada obavestiti javnost.

U pitanju je pretkrivični postupak i svi se za sada ispitiuju u svojstvu građana, radi prikupljanja informacija i obaveštenja. Ukoliko se dođe do zaključka da je izvršeno krivično delo policija će podneti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu.

U javnosti se spekuliše već neko vreme o ugradnji posrednika i lekara prilikom nabavke opreme.

Umesto na razlicite račune, novac iz humanitarnih akcija, trebalo bi ubuduće da se sliva na jedno mesto. Za septembar se najavljuje registrovanje jedinstvenog Fonda za lečenje dece u inostranstvu, a njime bi upravljala Vlada.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemus

    22. avgust 2014 | 21:58

    pa kada neko bude rešio da očisti račun, biće mu lakše da bide sve na jednom mestu.

  • IN

    22. avgust 2014 | 22:45

    Taj jedinstveni racun je razumno i najpostenije resenje. Zelimo da ispitate i kaznite lopove kako dolikuje, te da iskorenite takav vid prevara. Izazivaju mucninu, a nekome osecaj neizrecive nepravde.

  • Milan

    22. avgust 2014 | 22:38

    U javnosti se spekulise o ugradnji lekara u nabavke??? Pa svi koji smo u tom poslu znamo da se "ugradnja" podrazumeva. Ne budite smesni. Kao sad ce to neko da spreci...i to neki lekar. Pa to su glavni izvori prihoda. Lekari cak imaju svoje firme a rade u drzavnim bolnicama pa sami sebe snabdevaju, naravno o trosku budzeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA