Prevrnuli svaki kamen da nađu Milićevljevog kantrimena, a otkrili ukradene automobile

Policija je zaplenila mini kantrimene za koje su ispostavilo se ukradeni u Austriji. Sva ova vozila imala su lažne papire, sa drugim brojem šasije, iako u samim vozilima broj šasije još nije prekucan

  • 31

Tragajući za vozilom koje je usmrtilo Luku Jovanovića na Brankovom mostu, policija pronašla tri ukradena kantrimena, prenosi B92.

Još traje potraga za mini kantrimenom, vozilom kojim je izazvana nesreća u kojoj je poginuo Luka Jovanović. Pretresane su garaže, zaustavljan svaki automobil koji je bio sumnjiv. Ova istraga, međutim otvorila je nove predmete - policija je zaplenila mini kantrimene za koje su ispostavilo se ukradeni u Austriji.

Među stotinama oduzetih vozila nalaze se i tri kantrimena oduzeta u poslednjih dvadesetak dana. Oni su pronađeni tokom potrage za vozilom, ali i za vozačem mini kantrimena koji je udario Luku Jovanovića.

Policija je zbog saznanja da se radi o vozilu "mini moris", model "kantrimen", krenula sa proverama tih vozila, kao i sa privremenim oduzimanjem vozila koja liče, i koja bi mogla da dođu u obzir da su učestvovala u tome, kaže Borislav Kovačević iz Odeljenja za suzbijanje delikata na vozilima PU Beograd.

- Oduzeli smo četiri takva automobila, od ta četiri za tri smo utvrdili da su ukradena u inostranstvu... Ukradena su u Austriji i to u poslednjih mesec dana - kaže Kovačević koji dodaje da su kola na proveri.

- Sva ova vozila imala su lažne papire, sa drugim brojem šasije, iako u samim vozilima broj šasije još nije prekucan. Sada se proverava da li su oni koji su vozila posedovali, takođe imali falsifikovana dokumenta. Najčešće i oni imaju falsifikovana dokumenta, osim samog vozila, i lična dokumenta - kao što su prijave boravišta ili radne vize. Nekada imaju falsifikovane lične karte - napominje Kovačević.

- Iako su sva tri vozila ukradena u Austriji, i imala austrijske table, jedno vozilo je oduzeto ovde sa bugarskim tablicama, a dva sa italijanskim - što potvrđuje ovu priču sa falsifikovanjem, da bi se granica prešla - dodaje on.

Policijskim žargonom, nisu sva tri vozila iz "iste kuhinje", dakle nije ih prošvercovala ista kriminalna grupa. Najviše kradenih automobila pronađenih u Srbiji dolazi iz Italije i Austrije, a najviše njih ima italijanska falsifikovana dokumenta, jer je provera tih papira najduža.

Kantrimeni su skupi, ali su popularni, "statusni simbol". Kada se šasija prekuca šverceri ih prodaju i za 20.000 evra iako su ukradeni. U medijima se spekulisalo da i sporni kantrimen za kojim se traga ima lažne italijanske tablice. Ipak to je, kažu u policiji, samo pretpostavka koju je nemoguće potvrditi dok se ne nađe vozilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlaja

    23. avgust 2014 | 18:22

    To se samo dokaz koliko malo rade, treba deca da ginu da bi gospoda pocela da radi.

  • Msm

    23. avgust 2014 | 18:42

    Pa dosad su ga mogli srediti milion puta.I ispeglati i prefarbati.Ako je imao saučesnika da ga skloni,što ga nebi imao i za ostalo.Ova policija je skroz naopaka.Prvo objavi sve detalje,pa onda deluje.

  • ime

    23. avgust 2014 | 19:41

    Neka potraze kod gospodje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA