≫ 

Zet i sestrić Dare Bubamare su likvidirani, a sestričina nosi nanogicu: Zla kob porodice čiji je podmladak Stefan ranjen u Beču

Stefan Vilotijević je privođen i zbog ubistva Mirka Milićevića Hajčara, prijavljivan je za posedovanje droge, nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti

  • 7

Dvadesetdvogodišnji Stefan Vilotijević, upucan je u petak u Beču. On je inače sestrić pevačice Dare Bubamare. Na Vilotijevića je pucano dok je bio sa Vladimirom Roganovićem. Njih dvojica su izlazili iz bečkog paba "Figlmuler", kada su u njih ispaljeni hici.

On je trenutno u stabilnom stanju, svestan je, priča i uspešno se oporavlja, saznaje Telegraf.

Stefan Vilotijević je prošle godine uhapšen, kada je policajce koji su želeli da obave rutinsku kontrolu njegovog vozila, izazivao na tuču. Ometao je policajce koji su hteli da pogledaju automobil koji je vozio, a zaradio je krivičnu prijavu. Privođen je i zbog ubistva Mirka Milićevića Hajčara, a pušten je zbog nedostatka dokaza posle 27 dana provedenih u pritvoru. Kako saznajemo, pored toga Stefan je prijavljivan i za posedovanje droge, nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti, a kod njega je jednom prilikom nađen i startni pištolj.

Foto: MUP

OTAC KIĆUN LIKVIDIRAN 1999. GODINE

Stefan Vilotijević je najmlađe dete Kićuna Vilotijevića, koji je važio za najuticajnijeg crnogorskog bosa u Novom Sadu tokom devedesetih godina. Kićun Vilotijević je ubijen u novosadskom naselju Liman u julu 1999. godine. Na njega je pucano u sačekuši ispred kafića "Kaskada" dok je sedeo u svom "audiju". Tada je podlegao povredama, a u pucnjavi je ranjen i jedan njegov rođak.

Ovo ubistvo zvanično je najstarije nerešeno ubistvo u Novom Sadu. Nakon pucnjave otvorena je istraga, a sumnjalo se bi se razlog za ubistvo mogao tražiti u sukobu sa porodicom Radulović. Spekulisalo se i da je ubistvo "rad" tadašnje Službe Državne bezbednosti, ali to nikada nije dokazano.

BRAT FILIP UBIJEN 2015. GODINE

Stefanov rođeni brat Filip, bio je dobro poznat policiji, pre nego što je ubijen 2015. godine u sačekuši na Paliću. Još 2014. godine, godinu dana pre ubistva, imao je 16 krivičnih prijava. Povezivan je sa raznim krivičnim delima još od maloletničkih dana, međutim, jedino je pravosnažno osuđen zbog pucnjave na beogradskom splavu "Džast Vanila" koja se dogodila 2013. godine. Tada je Vilotijević u društvu Vukašina Cmiljanića pripucao na splavu.

Filip Vilotijević, Foto: MUP

Tom prilikom ubijena je Tamara Radulović (29), devojka koju je pogodio zalutali metak. Zbog tog dela osuđen je Cmiljanić, a Vilotijević je osuđen na dve i po godine zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je pucao u pod. Od početka se verovalo da pucnjava na splavu nije bila šenlučenje, već nastavak obračuna dve grupe iz Novog Sada čiji su se pripadnici u isto vreme naši na splavu.

Široj javnosti Vilotijević je postao poznat 2012. godine, kada je uhapšen zbog pucnjave ispred Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" u Novom Sadu, kada je navodno iz automobila u pokretu pucao i ranio jednog momka. Međutim i za to, ali i druga dela on je na sudu tih godina oslobađan.

SESTRA HAPŠENA, SAD NOSI NANOGICU

Stefan Vilotijević ima i sestru Jelenu Vilotijević Lalušić (27), koja je dobila nanogicu kada je uhapšena pod sumnjom da se bavila preprodajom narkotika, piše Blic. Njoj i dvojici maloletnika za koje se sumnja da su bili deo organizacije, nije određen pritvor, dok je u pritvoru zadržan Jelenin suprug, automobilista Mladen Lalušić (21). Jelena nije ostala u pritvoru samo zbog toga što je imala bebu od četiri meseca.

Pre nekoliko godina ona je prijavljivana zbog obijanja automobila, ali je i skrivila jednu saobraćajnu nezgodu, zbog čega je osuđena na novčanu kaznu.

Jelena Vilotijević Lalušić osuđena zbog preprodaje narkotika, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Cela priča oko porodice Vilotijević svodi se na krv i kriminal. Retki su članovi porodice koji su nepovređeni izašli iz sukoba sa drugom crnogorskom familijom Radulović i krvne osvete koja je trajala decenijama i koja je odnela više života, pošto ubistvo Kićuna Vilotijevića nikada nije rasvetljeno, te nije sigurno da li je ono bilo deo rata dve porodice, piše Blic.

VIDEO/Osuđenik KPZ Niš ubijen usred bela dana tokom obavljanja javnih radova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA