GOSPODARI ZEMLJE: Ove organizacije su vladari sveta! (FOTO)

Koliko puta ste čuli da određene tajne organizacije uređuju svetski poredak, a samim tim i naše živote? Pročitaćete za koje se smatra da su najmoćnije i koje vladaju iz senke

  • 90
Masoni,  Templari, Iluminati

Foto: Marko Todorović, Wikipedia/Livre des Echecs,

Tajna društva su oduvek bila zatvorena za "običan" narod, a njihov cilj je da se udružuju radi zajedničkih interesa. Upravo njihovo insistiranje na mističnosti ih je načinilo konstantnim predmetom teorija zavere.

 

Predstavljamo vam neka od njih, za koje se sumnja da vladaju svetom iz senke i da su upravo njihovi ljudi na visokim položajima, kako u državi tako i u industriji i bankarstvu.

 

RED ORIJENTALNIH TEMPLARA

 

Red Istočnog Hrama ili Red Orijentalnih Templara je međunarodna hermetička organizacija osnovana početkom 20. veka. Hemičar Karl Kelner je duhovni otac ovog reda, a interesovali su ga slobodno zidarstvo i istočnjački misticizam. Praksa im se povezuje sa okultnim, a poznati su i po učenju o "magiji masturbacije".

 

 

DRUŠTVO TULE

 

Za veliki broj tajnih organizacija sumnja se da imaju zle namere, ali Društvo Tule jedno je od malobrojnih koje je to i dokazalo. Počeli su da se okupljaju u Nemačkoj nakon završetka Prvog svetskog rata, bavili su se okultizmom, ali su se ubrzo transformisali u organizaciju koja je promovisala ideologiju arijevske rase, i koja je zauzela rasističke stavove u odnosu na Jevreje i druge manjine. Godine 1919. osnovali su političku organizaciju pod imenom Nemačka radnička partija, čiji je član postao i mladi Adolf Hitler.

 

VITEZOVI TEMPLARI

 

 

Prvi vojni red, Red siromašnih vitezova Hrista i Solomonovog hrama, poznatiji kao Vitezovi Templari, je osnovan 1118. godine, kao posledica Prvog krstaškog pohoda, da pomogne novom Jerusalimskom kraljevstvu da se održi od napada muslimana koji su se nalazili u okolini, i da osigura bezbednost velikog broja hodočasnika iz Evrope koji su pohrlili ka Jerusalimu nakon njegovog osvajanja. Red je osnovao Hugo de Pejens. Ovo društvo je među poznatijima u svetu. Dobili su nekoliko povlastica od pape, kao što je između ostalog i ubiranje poreza u područjima koja su bila pod njihovom kontrolom. Templari i dalje postoje, a navodno imaju tajne rituale i snažne veze sa uglednim crkvenim ličnostima.

 

BILDERBEŠKA GRUPA

 

Bilderberg je neformalna organizacija političara, predstavnika vojnoindustrijskog sektora, bankara i poslovnih ljudi. Štab im se formalno nalazi u Hagu. Okupljaju se na godišnjim sastancima svetske političke i finansijske elite, a s obzirom da su teme njihovih sastanaka nepoznate, javnost veruje da upravo oni kroje sudbinu sveta. Iako po svojoj definiciji nisu tajno društvo, oni deluju tajno - nikad ne izdaju javna saopštenja, a njihove konferencije su strogo čuvane.

 

 

KJU KLUKS KLAN

 

Kju kluks klan je ime nekoliko organizacija koje su postojale u prošlosti kao i nekih koje danas postoje, a koje zagovaraju superiornost bele rase, antisemitizam, rasizam, antikomunizam, antikatolicizam, homofobiju i nativizam. Ove organizacije su često koristile, i dalje koriste terorističke metode i nasilje, kao i zastrašivanje, kao što je paljenje krsta, u cilju ugnjetavanja američkih crnaca i drugih društvenih ili etničkih grupa. I danas je vrlo aktuelna, ali u tajnosti.

 

ILUMINATI

 

 

Iluminati je naziv nekoliko stvarnih i izmišljenih grupa ili redova. Izvorno, naziv se odnosio na „Bavarske Iluminate“ iz doba prosvetiteljstva, tajno društvo koje je osnovano 1. maja 1776. godine sa ciljem da se suprotstavi praznoverju, predrasudama, verskom uticaju na javni život, zloupotrebi državne vlasti, kao i da podrži obrazovanje žena i rodnu ravnopravnost. Predstavljali su se kao prosvetljeni mislioci, a optuženi su da su odgovorni za Francusku revoluciju. Mnoge teorije zavere se baziraju na uverenju da su Iluminati glavni idejni tvorci Novog svetskog poretka.

 

OPUS DEI

 

Opus dei, zvanično Prelatura Svetog krsta i Opus dei je organizacija Katoličke crkve koja uči da je svako pozvan na svetost i da je „obični“ život samo put ka svetosti. Organizacija je osnovana u Španiji 1928. godine, a 2009. imala oko 90.000 članova iz preko 90 zemalja, među kojima je bilo oko 2.000 sveštenika. Ona je moćna i tajna katolička organizacije koja ima brojne verske i političke veze.

 

 

MASONI, SLOBODNI ZIDARI

 

Društvo broji oko 6 miliona članova i jedni su od najuticajnijih na svetu, a kroz istoriju su često bili predmet zanimanja. Masoni imaju posebne obrede, inicijacije i razne prakse koje i danas nisu javne.

 

BEATI PAOLI

 

 

Ova sekta je nastala u srednjevekovnoj Siciliji, iz plemenite ideje o odbrani siromašnih. Navodno su današnje vođe moćni mafijaški šefovi.

 

MAŽESTIK 12

 

Da bi otkrio misteriju Rozvela i da li su vanzemaljci prisutni na Zemlji, ovu američku organizaciju je osnovao 1947. godine predsednik Hari Truman.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    27. avgust 2014 | 19:04

    Ne mogu oni svi da vladaju... Bog je jedini vladar, ostali mogu da mu sluze ili da rade protiv njega.

  • Dag

    27. avgust 2014 | 19:25

    Masta,moze - svasta...

  • Delija KV

    27. avgust 2014 | 19:10

    A mi imamo majku RUSIJU zastitnicu nasu,Bogorodicin rajski vrt i mesto gde antihristova noga nikad nece stati! VLADIMIR PUTIN!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA