IZ MAMINE KUHINJE: Al Kaida napravila recept za bombu i mete na zapadu!

- Ako ste iskreni u namerama da služite veri Alaha, onda sve što treba da učinite je da uđete u svoju kuhinju i napravite eksplozivnu napravu koja će naneti štetu neprijatelju - navodi se u magazinu “Al Malhem”, medijskoj “produženoj ruci” Al Kaide

  • 8

Teroristička organizacija Al Kaida je ove nedelje objavila onlajn magazin u kom se muslimani širom sveta pozivaju da izvrše napade u SAD i Britaniji i da za to koriste bombe koje mogu sami da naprave prema uputstvima iz magazina.

U magazinu, koji je objavila medijska “produžena ruka” Al Kaide “Al Malhem”, na devet strana se detaljno, uz fotografije, opisuje kako mogu da se “naprave bombe u maminoj kuhinji”, prenosi britanska štampa. Korisnicima se savetuje da prave bombe slične onima koje su korišćene u prošlogodišnjem napadu na maraton u Bostonu, objavila je britanska štampa.

- Ako ste iskreni u namerama da služite veri Alaha, onda sve što treba da učinite je da uđete u svoju kuhinju i napravite eksplozivnu napravu koja će naneti štetu neprijatelju ako eksploziv budete koristili na pravi način - navodi se u magazinu.

Na “listi predloženih meta” za napade našli su se: britanska Kraljevska vojna akademija, zgrada britanske obaveštajne službe MI5, prodavnice “Marks & Spenser”, ali samo tokom molitvi petkom, da bi se izbegle žrtve među muslimanima.

Što se tiče SAD, “predložene mete” su: Tajms skver, kazina u Las Vegasu, Vojni koledž u Džordžiji, američka vazduhoplovna akademija u Kolorado Springsu.

U magazinu je objavljena lista terorističkih napada, među kojima i napad na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine, kao i u Bostonu. Na kraju liste postoji prazno mesto sa “201?”, što najverovatnije ukazuje da je u bliskoj budućnosti planiran napad na američkoj ili britanskoj teritoriji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA