NAJBOLJE MERE U ZAJEČARU: Nijedno dete nije stradalo u saobraćaju u poslednjih godinu dana!

- Mogu slobodno da kažem da je grad Zaječar, u ovom trenutku, vodeći grad odnosno vodeća opština, po pitanju preduzimanja mera za bezbednost dece u saobraćaju - rekao je Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja,

  • 2

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, posetio je danas Zaječar. Kako je Zaječar u poslednje vreme pretvoren u veliko gradilište po pitanju putne infrastrukture, Okanović je za Best portal govorio o bezbednosti saobraćaja u gradu na Timoku, kao i značaju mera koje grad Zaječar trenutno sprovodi u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju.

- Mogu slobodno da kažem da je grad Zaječar, u ovom trenutku, vodeći grad odnosno vodeća opština, po pitanju preduzimanja mera za bezbednost dece u saobraćaju. Možda Zaječar u ovom trenutku nije najbezbedniji za decu, ako pogledamo statistiku, ali ako pogledamo mere koje se ovde sprovode, u šta se sve ulaže i šta se sve radi, svakako da je Zaječar sada predvodnik. Ja očekujem da će Zaječar biti grad koji će biti najbezbedniji za decu u Srbiji i da će drugi gradovi i druge opštine primenjivati model Zaječara - izjavio je za naš portal Okanović.

- Ovo što se sada radi u Zaječaru, imaće uticaja ne samo na bezbednost dece sada, već na bezbednost dece za deset, dvadeset, trideset godina. Posebno kada se radi o vaspitanju i obrazovanju. To je ulaganje u generacije koje dolaze - nastavio je Okanović.

- Dolazimo u situaciju da Beograd, iako je najveći grad i prestonica naše države, može dosta stvari da uradi onako kako je urađeno u Zaječaru. U ovom trenutku Zaječar je pilot, odnosno predvodnik u preduzimanju mera za unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju. Ovo što se sada radi u ulici Nikole Pašića, doprineće bezbednosti svih česnika u saobraćaju, naročito bezbednosti dece, naročito zbog toga što će postojati posebna biciklistička staza, gde će deca kao biciklisti znatno manje biti izložena riziku od stradanja u saobraćaju- poručio je direktor Okanović.

On je naglasio da, iako u ovom trenutku u Srbiji najviše dece strada kao putnici u saobraćaju, prema statističkim podacima, u Zaječaru ove godine ni jedno dete nije stradalo kao putnik, što znači da grad Zaječar ulaže veliki trud i napore na promovisanju, edukaciji i stvaranju potrebnih uslova za zaštitu najmlađih u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peki

    1. septembar 2014 | 16:45

    U Zajecaru voze samo taksisti i hitna pomoc, za ostale je auto preveliki luksuz! Bez vozila nema ni nesreca.

  • Anonymous

    1. septembar 2014 | 20:50

    Da, a to sto kriminalci vladaju Zajecarom I rasturaju drogu to nikom nista. Policija se sklanja, okrece glavu. Ti nabildovani mamlazi sa kratkim penisima vladaju gradom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA