OBAMA: Uništićemo Islamsku državu!

Obamina izjava usledila je nakon što su SAD utvrdile autentičnost video snimka na kojem je prikazano kako su pripadnici IS odrubili glavu novinaru Stivenu Sotlofu

  • 18

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da je cilj SAD u Iraku da unište i razore džihadističku grupu Islamska država (IS) kako više ne bi predstavljala pretnju ne samo po Irak već i po region i SAD.

Kako prenosi britanski "Telegraf", Obama je kazao da SAD neće dozvoliti da ih pripadnici IS zaplaše, već će izgraditi koaliciju koja će uništiti ovu grupu. On je to izjavio u sredu na pres konferenciji tokom posete Estoniji.

Obamina izjava usledila je nakon što su SAD utvrdile autentičnost video snimka na kojem je prikazano kako su pripadnici IS odrubili glavu novinaru Stivenu Sotlofu.

Američki predsednik je istovremeno obećao da će pravdi biti privedeni oni koji su počinili ovaj užasni zločin.

- Na širem planu, SAD će nastaviti da predvode regionalne i međunarodne napore protiv varvarske i u suštini prazne vizije koju Islamska država zastupa - dodao je Obama.

On je naveo da SAD imaju za cilj da osiguraju da IS ne predstavlja više pretnju, dodajući da će to i postići.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    4. septembar 2014 | 11:58

    TI SI JE I STVORIO.

  • BALKANSKI SPIJUN

    4. septembar 2014 | 10:29

    Ajde Kenijac pusku o rame i prvi da napadnes !

  • Harlot

    4. septembar 2014 | 10:19

    Putina sada a Rusku Pravoslavnu Crkvu oduvek zanima samo zlato i bogaćenje i to tako da mora i na kraju jest veće od Rima i Vatikana i o tome se radi još od 11st. i raskola i zato su udruženi da oslobode bratsku Srbiju od austrougara SPC I RPC stvorili i finansirali Crnu ruku koja je pokrenula najveće zlo u istoriji(ww1) kao i pokušaj i huškanje popova za stvaranje Velike srbije a sada možda pokrene još jedno zlo(ww3) zbog stvaranja Novorusije…sve zbog širenja i bogaćenja od gasa,nafte…a jadan Papa pokušao da radi na ujedinjenju hrišćanske crkve pa da Moskva deli svo ono zlato i bogastvo sa njima e malo sutra!!!A Putin samo treba da odluči kad će da počisti ove islamiste ili još bolje da se udruži sa njima pa da mu oni budu udarna snaga za širenje i vladanje jer tako su to Ameri radili…ali pitanje je samo dokle će Vatikan da ćuti a kad on krene…!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA