AMBASADOR KINE U BEOGRADU: Milićevu istekao boravak, u Kini je ilegalno!

- Ne mogu da preciziram ali MUP Srbije kontaktira sa našom ambasadom i ja sam na vrućoj liniji sa ministrom. Pripremamo materijal sa srpske i kineske strane. Milićevu je istekao boravak i smatra se da je u Kini ilegalno - rekao je ambasador Kine u Beogradu Li Mančang

  • 8

Novi ambasador Kine u Beogradu Li Mančang rekao je da ne može da precizira kada će Marko Milićev, koji je uhapšen u Kini biti izručen Srbiji.

- Ne mogu da preciziram ali MUP Srbije kontaktira sa našom ambasadom i ja sam na vrućoj liniji sa ministrom. Pripremamo materijal sa srpske i kineske strane. Milićevu je istekao boravak i smatra se da je u Kini ilegalno - rekao je ambasador Kine u intervjuu za sutrašnje Večernje novosti.

On je naveo da je srpska policija izdala crvenu poternicu za Markom Milićevim i da ga je po nalogu Interpola kineska policija zadržala.

- Zbog onoga što je učinio u Beogradu i Kini, on je u pritvoru - rekao je ambasador Li Mančang.

Milićev je osumnjičen da je 25. jula rano ujutru na Brankovom mostu Jovanovića, koji je gurao ladu, pregazio automobilom "mini kantrimen" i da se posle toga nije zaustavio. Kako je ranije naveo ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, Milićev je 10. avgusta otišao u Tursku, 13. avgusta je krenuo ka Hongkongu, a 15. avgusta je ušao u centralni deo Kine.

U intervjuu "Večernjim novostima" kineski ambasador je kazao i dakineska vlada ostaje pri stavu da neće priznati nezavisnost Kosova. On je rekao da očekuje mnogo od prestojeće posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Kini.

- Prošlogodišnja poseta predsednika Tomislava Nikolića je daladoprinos daljem jačanju strateškog partnerstva. Sad pridajem velikupažnju poseti premijera Aleksandra Vučića Kini 9. i 10. septembra - rekao je ambasador Kine.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tak Zike Ling

    5. septembar 2014 | 01:15

    Ja videti u Kina kad on naruciti tlista glama riza i sam jesti,on biti cudna i ja pozvati policja.Volim zena srpske

  • V1.1

    5. septembar 2014 | 07:27

    Ovaj nije ni uhapsen..

  • Foks

    5. septembar 2014 | 06:18

    Aman vise!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA