Putin zabranio ukrajinske slatkiše!

Ruska agencija za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor navodi da se na ovakav potez odlučila pošto je tokom inspekcije izvršene u dve ukrajinske kompanije otkrila pogrešno označene proizvode

  • 15

Ruske vlasti zabranile su danas uvoz svih konditorskih proizvoda iz Ukrajine, što je najnovija uvozna zabrana Moskve usred eskalacije ukrajinske krize.

Ruska agencija za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor navodi da se na ovakav potez odlučila pošto je tokom inspekcije izvršene u dve ukrajinske kompanije otkrila pogrešno označene proizvode, prenosi agencija Frans pres.

- U cilju zaštite prava potrošača, Rospotrebnadzor obustavlja uvoz konditorskih proizvoda iz Ukrajine u Rusku Federaciju - navodi se u saopštenju.

Ovo nije prvi put da je Moskva zabranila uvoz ukrajinski konditorskih proizvoda, pošto je još prošle godine zabranila uvoz čokolade koju proizvodi kompanija Rošen, koja je u vlasništvu ukrajinskog predsednika Petra Porošenka.

Rusija je, takođe, prethodno zabranila uvoz širokog spektra proizvoda iz Ukrajine, poput mlečnih proizvoda, voćnih sokova i piva, zbog, kako je obrazloženo, problema sa kvalitetom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jova

    5. septembar 2014 | 14:39

    Cudan smo mi narod svi oni sto udaraju minuse vole da voze bmw ane ladu piju hajniken a ne ruski kvas nose roleks a ne poljot slikaju sa nikonom a ne lajkom I jedu u mekdonald I puse marlboro a vole majku rusiju .stvarno mi nisu jasni pa ljudi borite se za ono sto volite a ne sto vam se namece.

  • ANTE BAN

    5. septembar 2014 | 17:27

    Jedno pitanje slobodnomislećim ljudima; što radi DUMA ako Putin donosi,proglašava i kreira zakone? Što radi i čemu služi ruska vlada? Očito i jedni i drugi nisu ništa drugo nego Putinova glasačka mašina za ostvarivanje njegovih apsolutističkih težnji i planova.

  • istina

    5. septembar 2014 | 10:19

    Jaaaoj znaci radujem se sto ne zivim u istoj drzavi kao ovaj covjek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA