Zukorlićeve paravojska šetala Pazarom i odala poštu zločincu, država spremna da reaguje! (FOTO)

- Ovde se radi o klasičnoj provokaciji i novom pokušaju Zukorlića i ekipe da ušićare nešto za sebe. Pritom, njih je baš briga za posledice koje ovakvo ponašanje može izazvati. Bitni su samo oni - kaže Meho Mahmutović, gradonačelnik Novog Pazara. Zukorlićevi tvrde da je u pitanju performans

Pojavu desetine mladih Bošnjaka obučenih u jednoobrazne zelene uniforme, s fesovima na glavama na ulicama Novog Pazara, budno će pratiti policija, kako ova pojava ne bi izazvala nove tenzije u Sandžaku, saznaje Telegraf.rs.

Novopazarski gradonačelnik Meho Mahmutović u izjavi za naš portal najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje Muamera Zukorlića i drugih organizatora ove, kako kaže, klasične provokacije na račun Srbije!

- Ovde se radi o novom pokušaju Zukorlića i ekipe da ušićare nešto za sebe. Pritom, njih je baš briga za posledice koje ovakvo ponašanje može izazvati. Bitni su samo oni - ističe Mahmutović.

Da provokacija bude veća, među stradalima kojima je Zukorlić ukazao poštovanje je i Aćif-efendija Hadžiahmetović, koga istoričari smatraju odgovornim za zločine nad Srbima u Drugom svetskom ratu.

U Vladi Srbije za Telegraf kažu da država i njene obaveštajne službe prate razvoj situacije u Sandžaku i "da će biti spremni u svakom momentu da reaguju".

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

- Muamer Zukorlić im je obukao uniforme i izveo ih na ulicu da napravi predstavu i pošalje poruku državi s kojom uspešno koketira – dodaje novopazarski gradonačelnik.

On tvrdi da verski lider “prvo napravi problem, a onda sitnom trgovinom pokušava da ušićari za sebe – u prevodu, ispunite meni i mojim saradnicima lične zahteve i ja ću im skinuti uniforme”.

Kako saznaje naš portal, u MUP-u je izdat nalog da se ova pojava u Novom Pazaru "drži pod budnnim okom" i da se nikako ne sme ispustiti van kontrole.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Podsetimo, nekoliko desetina mladih Bošnjaka, obučenih u jednoobrazne zenele uniforme, s fesovima na glavama, pojavilo se juče, najpre na centralnom novopazarskom trgu, a potom i u povorci Bošnjaka, predvođenoj čelnicima Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) i Stranke demokratske akcije (SDA), koja je u naselju Hadžet odala poštu Bošnjacima streljanim na tom mestu 1945. godine.

Gradom se najpre pronela vest da se pojavila "muftijina vojska“, bilo je i drugih informacija, paa i prilično nelagode i zabrinutosti među pojedinim Bošnjacima i žiteljima drugih nacionalnosti.

Međutim, na Hadžetu je novinarima objašnjeno da nije reč ni o kakvoj formaciji, već da su u pitanju mladići, aktivisti Islamske zajednice koji su uniforme dobili "na revers“, samo za ovaj dan i za ovu priliku, da su zaduženi da nose zastave (kao barjaktari) i da je u pitanju performans.

Zelana boja, kako je objašnjeno, simbolizuje islam, a fesovi na glavama tradicionalnu nošnju Bošnjaka.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Montenigers

    Gej parada

  • Kimi

    Drzava nece uraditi nista, nemoj da ste smesni!

  • LazaSD

    Spremni smo i mi da "prosetamo" hvala Gospodu Bogu!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima