VEŽITE SE: Policija kreće u jaču kontrolu vezivanja pojaseva!

- Tek sad kreće borba protiv onih 30 odsto koji ne koriste pojas, jer su oni najveći problem za bezbednost saobraćaja. Zadatak celog društva je da se ta praksa nevezivanja pojasa promeni i da se Srbija svrsta u zemlje koje se civilizovano ponašaju na putu - kaže direktor Agencije za bezbednost saobraćaja prof Krsto Lipovac

  • 33

Evropska akcija kontrole vezivanja pojaseva koja će se u Srbiji sprovesti tokom sledeće nedelje, od 8. septembra najavljena je na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novine Uprave saobraćajne policije i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Tokom akcije, policija će posebno opominjati učesnike u saobraćaju na neophodnost vezivanja pojaseva na zadnjem sedištu.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Slobodan Malešić istakao je da je, u prvih osam meseci ove godine, na putevima u Srbiji poginulo 328 osoba, što je za 80 manje nego prethodne godine. Malešić je ocenio da takvi podaci ohrabruju i naglasio da je Uprava saobraćajne policije u prethodna dva meseca maksimalno pojačala svoje aktivnosti, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, što će da čini i ubuduće.

Prema njegovim rečima, u prvih osam meseci 2010. godine, zbog nevezivanja pojasa, kažnjeno je 97.500 vozača, a u istom periodu ove godine 78.000, što jasno ukazuje da se povećao broj onih koji poštuju saobraćajne propise.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja prof Krsto Lipovac upozorio je da su istraživanja pokazala da u Srbiji svega 68 procenata putnika na prednjim sedištima veže pojas, a na zadnjim svega dva procenta, što je „apsolutno poražavajuće“.

- Tek sad kreće borba protiv onih 30 odsto koji ne koriste pojas, jer su oni najveći problem za bezbednost saobraćaja. Zadatak celog društva je da se ta praksa nevezivanja pojasa promeni i da se Srbija svrsta u zemlje koje se civilizovano ponašaju na putu - istakao je Lipovac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    5. septembar 2014 | 15:41

    Prva rečenica i smeh do suza, Hahaha, oni su najveći problem za bezbednost saobraćaja. Pa da li ste vi normalni, nisu ni rupe na putu, ni prebza vožnja, ni alkohol, ni loša signalizaciju, ni loši padovi u krivinama, ni loše obeležen kolovoz, nego vozači koji nisu vezali pojas i to još na zadnjem sedištu... Ne verujem brate..

  • stojke

    5. septembar 2014 | 15:32

    Koga ja ugrozavam ako se ne vezem???? Samo hocete da peljesite sirotinju. Kad naidje neki dzip ili crna Skoda,okrecete glavu. Dosta vise!!

  • Tasko

    5. septembar 2014 | 17:55

    Nadjite mi i jednu patrolu saobracajne policije gde mozete videti vezanog saobracajca koji jos i uz to koristi mobilni telefon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA