Milićev najpre ide na utvrđivanje identiteta, pa pred sudiju!

Marka Milićeva Kina je proterala iz svoje zemlje, a čim večeras stigne na aerodrom Nikola Tesla, prvo ide na utvrđivanje identiteta, a zatim kod istražnog sudije

  • 2

Marko Milićev koji je danas proteran iz Kine i deportovan avionom za Srbiju, nakon što sleti u Beograd što se očekuje oko 22.30, biće uhapšen i sproveden u Sedmo odeljenje Uprave kriminalističke policije radi utvrđivanja identiteta.

Milićev je ranije osuđivan u Srbiji i policija poseduje njegove podatke i otiske prstiju tako da se očekuje da ta procedura bude brzo okončana. Nakon toga, trebalo bi da bude sproveden u Okružni zatvor u Beogradu i u roku od 48 sati od hapšenja (na aerodromu) priveden kod sudije za prethodni postupak. Zakon nalaže da se pred sudijom izjasni o tome gde i zašto se skrivao, nakon čega će biti odlučeno da li će rešenje o pritvoru ostati na snazi.

Milićevu je pritvor određen 19. avgusta kada je za njim raspisana i Interpolova poternica jer je bio u bekstvu, po kojoj je 29. avgusta uhapšen u Kini. Prema zakonskoj proceduri, Milićev će u najkraćem roku biti saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu koje vodi istragu protiv njega i njegovih pomagača, koji su mu pomogli da se krije 15 dana u Beogradu nakon nesreće 25. jula.

Milićev se tereti za "teško delo protiv bezbenosti javnog saobraćaja", učinjeno iz nehata i za koje mu, prema zakonu, preti kazna od jedne do 8 godina zatvora. Na teret mu se stavlja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći za koje je zaprećena ista kazna.

Za sutra je u istrazi planirano saslušanje osumnjičene Bojana Petrović, koja se do sada branila ćutanjem, ali je preko advokata iz pritvora zatražila ipak da izjavu Trećem osnovnom tužilaštvu koje vodi tu istragu. U pritvoru su, osim Petrovićeve, Milićev kum Bratislav Vesović, Tamara Bogdanović, Nikola Lepen, Dana Manevski, Saša Janković, Bojana Petrović i Milica Novaković. Oni se terete za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Zakon predviđa da onaj ko pomaže da ne bude otkriven učinilac krivičnog dela za koje je predviđena kazna teža od pet godina zatvora, može dobiti do pet godina zatvora. Tužilaštvo je sa nekim od osumnjičenih počelo pregovore o sklapanju sporazuma o priznanju krivičnog dela, ali detalji nagodbi još nisu precizirani.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsa

    7. septembar 2014 | 22:12

    Kakva nagodba i nanogice, zatvor za primer drugima

  • Nemam

    7. septembar 2014 | 22:04

    Ja da sam policajac tesko da bi mu iko mogao utvrditi identitet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA