VIŠE NAS JE TAMO: 9 miliona Srba živi u Turskoj!

- Mit o Čikagu kao najvećem „srpskom“ gradu posle Beograda opstao je samo zahvaljujući činjenici da je decenijama bilo politički nekorektno reći da ta titula zapravo pripada Istanbulu. Jer, na obalama Bosfora živi čak tri miliona ljudi poreklom sa ovih prostora - otkriva Dragan Milosavljević, predsednik Društva srpsko-turskog prijateljstva "Inat"

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Iz Bosne

    10. jun 2019 | 12:50

    Pozdrav bivšim zemljacima Ljudi, mnogo je kompleksa u našim napaćenim južnoslavenskim narodima, mnogo kompleksa niže ali i više vrijednosti, mnogo trauma i kolektivnih psihoza i želje za dokazivanjem da si sila, veća od drugih, da si nekad imao nekakvo veliko carstvo ali te neko zeznuo, pa sad sikćeš i vijekovima mrziš nekog drugog koga kriviš za to. Malo se misli o sadašnjosti a još manje o budućnosti. Kad bi narodi bili ličnosti u pitanju bi bili duboko poremećeni ljudi. Što se tiče pitanja identiteta i vječnih balkanskih pitanja ko je ko, stvari bi trebale biti jednostavne. Čovjek, zajednica i narod je ono što sami kažu da jesu, kako se osjećaju i kako se identifikuju. Ne možeš ti bolje od mene znati ko sam ja, niti ja od tebe ko si ti. Međutim, ovdje svi misle da bolje znaju o drugima od njih samih. Ludilo! Ja sam ono što jesam, i identifikujem se s narodom čije ime je izvedeno iz imena zemlje iz koje dolazim, a pripadnik sam vjeroispovijesti bliskoistočnog porijekla koju je jedna imperija ovdje donijela prije 500 godina isto kao što su druge imperije donijele druge vjeroispovijesti bliskoistočnog porijekla koji vijek ranije. Znam odakle mi potiče porijeklo i koja vjeroispovijesti su mi preci vjerovatno bili. Ali nemam potrebe nikom da se pravdam, niti izvinjavam za nešto s čim nemam veze. Nisam u sukobu sa sobom niti skrivam svoj identitet od sebe. Ne skrivam na tavanu relikvije pradjedovske vjere, ne znam koji je bio praznik sveca-zaštitnika porodice i nemam potrebe da se vratim u pradjedovsku vjeru nakon što su mi članovi porodice ubijani i živi spaljeni zato što to nisu uradili. (Mada, iskreno rečeno, u tom trenutku niko im to nije ni nudio, ponuđena im je samo smrt jer su smetali svojim postojanjem.) Isto tako bilo je mojih istovjernika koji su druge lišavali života samo zato što postoje kao takvi. Zlikovci su među nama svima, čine đavolji posao a mi ih blagoslovimo iz straha od drugih i to je istina koju niko ne može pobiti. Manimo se ćorava posla. Pustimo jedni druge da budemo ono kako se osjećamo i kako sebe vidimo, živimo i pustimo druge da žive. Pomozimo, a ako nećemo, nemojmo odmagati. I na kraju jedno pitanje za one koji smatraju da su ostali južnoslovenski narodi samo otpadnici njegovog koji ne žele da priznaju ko su: Zašto je to tako? Zar ne bi ti isti trebali da se jagme da ih priznaju kao svoje sunarodnike, da sami to žele, kad je takav veličanstven narod u pitanju? Šta je razlog što to niko neće?

  • Mladen

    18. mart 2018 | 11:45

    Cim su izasli iz pravoslavlja nisu vise srbi .nek vrate svoju veru sto su im preci izgubili,pa da pricamo tek onda.

  • Zaharije

    28. april 2017 | 13:29

    Srbija je pod turskom bila 350 godina a ne 500, svako ko iole zna osnovne matematicke funkcije moze da izracuna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA