PODIGLI IM POREZ: Beogradski advokati ponovo štrajkuju!

Beogradski advokati danas će ponovo obustaviti rad do konačnog ispunjenja njihovih zahteva da se paušalni poreski nameti vrate na visinu od 2013. godine

  • 20

Beogradski advokati danas će ponovo obustaviti rad do konačnog ispunjenja njihovih zahteva da se paušalni poreski nameti vrate na visinu od 2013. godine, rekao je Tanjugu predsednik Advokatske komore Beograda (AKB) Slobodan Šoškić. On je precizirao da je tu odluku doneo Upravni odbor AKB.

To znači da beogradski advokati neće dolaziti na suđenja, istrage, saslušanja u policiji ili tužilaštvu u slučajevima gde je po zakonu neophodno prisustvo branioca, niti će obavljati druge poslove, sem onih koji su vezani za rokove kao što je pisanje žalbi, ili vanrednih pravnih lekova.

Naime, advokati koji paušalno plaćaju porez nezadovoljni su višestrukim povećanjem poreskih obaveza i traže od Ministarstva finansija da stavi van snage poreska rešenja kojima su im nameti ove godine, kako tvrde, povećani za 40 odsto, a u nekim slučajevima i od 100 do 300 odsto. Advokati traže da porez plaćaju po rešenjima za 2013. godinu.

Prema rečima Šoškića, advokati neće raditi iako je za iduću sedmicu bio planiran nastavak rada šestočlane komisije koja je formirana letos kada je obustavljen 15-dnevni štrajk advokature, jer je advokatima stalo da se taj problem reši, a ne da se odugovlači u nedogled.

Advokatura u glavnom gradu štrajkovala je 15 dana početkom leta zbog nezadovoljstva povećanjem poreskih obaveza 18. juna do 2. jula kada je su se ministar pravde i bivši ministar finansija Nikola Selaković i Lazar Krstić dogovorili sa predstavnicima Advokatske komore Beograda da se prekine štrajk kao i da se oformi komisija koja će do septembra definisati rešenja za izlazak iz te situacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša Ns

    10. septembar 2014 | 07:53

    A zasto bi advokati bili povlasteni.I porez na imovinu je svima uvecan i do 100%.A advokatima treba uvecati 500% jer nasi kriminalci su male mace za advokate i sudije.

  • Djuro

    10. septembar 2014 | 08:02

    Uvedite fiskalne kase pa onda placajte po ostvarenom prihodu . A ne samo bi da trpate u dzepove

  • Najprovokator

    10. septembar 2014 | 08:26

    Nema gorih ljudi od advokata..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA