Uhapšeni žandarm se hvalio da je Paniću polomio kičmu?

U istrazi je najpre filtriran video-snimak događaja, sve dok preminuli Panić nije mogao jasno da se uoči, a onda su identifikovani žandarmi koji su ga okružili i oborili na zemlju. U toj grupi izdvojio se Nikica Ristić, koji je demonstanta koji je oboren na zemlju nastavio da šutira

  • 39
Ranko Panić Foto: MUP

Žandarm Nikica Ristić, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je naneo teške povrede demonstrantu Ranku Paniću na mitingu podrške Radovanu Karadžiću 2008. godine, od čijih je posledica 17 dana kasnije izdahnuo, hvalio se posle incidenta kolegama kako je šutirao Panića u kičmu i stomak, pišu Naše novine.

- Ovo je u svojim iskazima potvrdilo nekoliko Ristićevih kolega iz Žandarmerije, koji su bili očevici na Trgu Republike, ali i psole mitinga Srpske radikalne stranke - navodi izvor Naših novina iz Tužilaštva.

On navodi da su niški žandarmi koji su se nalazili u neposrednoj blizini Ristića posvedočili da je Nikica Ristić šutirao Panića, koji je nakon koškanja sa Žandarmerijom pao na zemlju.

- Ristić, koji je u to vreme trenirao karate, javno se hvalio nakon incidenta da je koristeći ovu borilačku tehniku Panića udario tako, da je, prema njegovim rečima, čuo "kako mu puca kičma" - navodi izvor Naših novina.

Prema njegovim rečima, u istrazi je najpre filtriran video-snimak događaja, sve dok preminuli Panić nije mogao jasno da se uoči, a onda su identifikovani žandarmi koji su ga okružili i oborili na zemlju. U toj grupi izdvojio se Nikica Ristić, koji je demonstanta koji je oboren na zemlju nastavio da šutira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dosije X

    12. septembar 2014 | 00:25

    I to je junak ,kako bi se oseća kao otac da je tvog sina pripadnik Žandarmerijie tako šutirao i tukao,i to su "SPECIJALCI".

  • jagodinac

    12. septembar 2014 | 00:30

    Nadam se da ce ovaj kriminalac zavrshiti na dugogodishnjoj robiji. O tome sta ce da mu rade drugi zatvorenici mogu samo da nagadjam. Robijashi najvishe vole bivshe pandure koji zaglave zatvorsku celiju.

  • Krstas

    12. septembar 2014 | 00:50

    Psihopata teske kategorije ! Sa znackom je junak a bez znacke metla !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA