VAPAJ MEŠTANA TEKIJE: Ljudi, pomozite nam, zarobljeni smo, kuće su nam pod vodom! (VIDEO)

Polovina od oko 800 kuća u selu Tekija je zbog nevremena potopljena metar i po pod vodom, a meštani sa svojih terasa u užasu gledaju kako se urušavaju okolna brda!

  • 3

Kiša koja ovih dana neumorno pada izazvala je pravu katastrofu u selu Tekija kod Kladova. Polovina od oko 800 kuća je već metar i po pod vodom, meštani sa svojih terasa u užasu gledaju kako se urušavaju okolna brda, a reka Podvrška izlila se i urušila most u Dunav.

Do sela Reka, Grabovica, i Brza Palanka ne može se stići. U ovim selima povređenih nema, ali je deo ugroženog stanovništva evakuisan. Stanovnicima mesta Tekija životne namirnice dopremaju se brodom iz Kladova. Na tri kilometra od Hidroelektrane "Đerdap", proradilo je klizište, a na nekoliko mesta ima odrona.

Prema rečima Telegrafovog čitaoca Dalibora Mirkovića poruka je bila jedini način na koji je njegov prijatelj upravo iz ovog mesta uspeo da ga obavesti da se zbog poplave aktiviralo klizište i da se trenutno tamošnji žitelji bore za opstanak.

- Ljudi su zarobljeni, kuće su im pod vodom i treba im hitna evakuacija - objasio nam je Dalibor upućujući nas na Jelenu Keserović iz ovog mesta za više informacija.

Jelena koja jedina u ovom trenutku "hvata signal" uspela je preko telefona da nam u panici prenese trenutnu situaciju.

- Evo me na terasi moje kuće i ne mogu da verujem šta vidim! Stvari sa donjeg sprata plivaju, magistrala se spojila sa obližnjim brdom, drveće pluta, automobili su uništeni... Nema nikog da nas spasi! Apelujte na nekoga da nam pomogne pre nego što bude kasno i ugase se sve veze. U Kladovu nema flaširane vode, sve se prodalo, nestalo je struje... Još nam samo mobilni rade, i to je pitanje dokle  - zapomaže Jelena dodajući da u poslednjih 20 godina u ovom selu nije zabeležena ovakva katastrofa.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hr

    15. septembar 2014 | 14:31

    Gdje je sad crkva i njezini karitasi da pomogne vjernicima ,do sad su oni pomagali njoj a i iz drzavne blagajne i dalje ide vise novca njoj ..??!

  • Sava

    15. septembar 2014 | 19:40

    Ajmo sad svi oni koji navijaju bodre vole i kakva god s**nja prosipali o ovoj kosarci sad se pokazite onima kojima najvise treba i koji se bore za bukvalno spas sebe i svoje imovine koja nosi ova stihija ajmooo saaad Srbiiiiijooo da pooomoooogneees!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA