ISPOVEST ŽENE KOJA JE PROBALA HRANU ZA HITLERA: Plakala sam od sreće svaki put kad preživim obrok! (VIDEO)

Sa njom je tada u Hitlerovom skloništu bilo zaposleno 15 žena, koje su sve imale isti zadatak, da se uvere da ni jedan Firerov obrok nije otrovan

  • 4

Za Margo Volk svaki obrok je mogao da bude i poslednji, jer je radila jedan od najopasnijih poslova na svetu - morala je da proba svaki Hitlerov obrok pre njega.

Sa njom je tada u Hitlerovom skloništu bilo zaposleno 15 žena, koje su sve imale isti zadatak, da se uvere da ni jedan Firerov obrok nije otrovan.

- Neke od devojaka počele bi da plaču iste sekunde kada počnu da jedu, iz straha da je obrok otrovan. Morali bi sve da pojedemo, zatim da sačekamo sat vremena, da nekome ne pozli. Stalno smo plakale jer nam je bilo drago da smo preživele taj dan. - kaže Margo za Berlinsku televiziju.

Vrbovali su je za taj posao kada se, početkom rata, preselila pored svoje majke koja je živela blizu Hitlerovog čuvenog skloništa "Vučja jazbina". Svakoga dana ju je čuvar dovozio na mesto gde se probavala hrana. Uprkos svom poslu, kaže da nikada nije srela Hitlera.

Volk dodaje da, iako je u ta oskudna vremena dobijala samo najbolju hranu koja je pripremana za Hitlera, ljubaznost nije bila jedna od stvari sa kojojm se susretala, pa je u nekoliko navrata bila silovana od strane Firerovih stražara.

Kada je konačno došao taj dugo očekivani kraj rata, Margo je pomislila da je njenim nevoljama došao kraj, ali se prevarila. Rusi, koji su nadirali su oteli nju i ostale devojke i silovali ih nekoliko nedelja, tako samo produžavajući njenu noćnu moru.

Zbog svega toga, Margo ne može da ima dece. Britanski oficir joj je pomogao da pobegne i da se skloni, a njen suprug se vratio sa ratišta 1946. godine, ali nažalost, ništa više nije bilo isto.

Pogledajte priču o ovoj hrabroj ženi:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • љути четник чека Шешеља

    19. septembar 2014 | 16:45

    Folira, kakvu je hranu jeo Hitler, ona kao obican covek ni be videla

  • nora

    22. septembar 2014 | 08:25

    kakvo ludilo, kakva surovost

  • Marko

    21. septembar 2014 | 10:04

    Za mene je priča sa svim detaljima istinita.Pa na svakom dvoru ili kod političara svetskog formata normalno je da se prethodno proba hrana.To se i danas radi.Sve ostalo iz ove priče je teško za bilo kakav komentar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA