Zašto ove godine nema ekskurzija: Samo 30 škola prijavilo đačka putovanja!

Turistički radnici smatraju da je zbog komplikovane primene Zakona o javnim nabavkama, većina škola odustala od organizovanja nastave u prirodi i ekskurzija

  • 17

Procenjuje se da će budžet Republike Srbije ostati uskraćen za 400 miliona dinara na osnovu neuplaćenog PDV-a, dok će 550 miliona dinara manje biti uplaćeno za poreze i doprinose po osnovu zarada, jer je u proteklih godinu dana zabeležen pad od 70 odsto u "industriji" organizovanja ekskurzija.

Turistički radnici smatraju da je zbog komplikovane primene Zakona o javnim nabavkama, većina škola odustala od organizovanja nastave u prirodi i ekskurzija.

- Čitave oblasti, poput Sremske Mitrovice, donele su odluku da više neće organizovati đačke ekskurzije. U banjama i planinama Srbije mahom žive od đačkog turizma koji čini 85 odsto domaćih putovanja. Do Nove godine veliki broj ljudi će ostati bez posla, jer je do sada samo 30 škola objavilo poziv za putovanja - kaže Dragoje Zekavica, vlasnik agencije "Balkanika".

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Awrinjo

    22. septembar 2014 | 14:54

    E jedna pametna stvar ,dosta ste gulili roditelje kao da deca idu na Bahame a ne u nase banje a profesori uzimali dnevnice kao da su majstori na gradjevini

  • sale

    22. septembar 2014 | 14:16

    Dosta ste gulili roditelje hvala bogu da se ukidaju totalno bespotrebna stvar koja je odavno izgubila svoju svrhu

  • ii

    22. septembar 2014 | 13:54

    Nema paraa! - nece ni da ih bude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA