Hrvati doniraju Amerikancima oružje za borbu protiv terorizma!

Vlada Hrvatske odlučila je da pokloni SAD oružje iz zaliha vojske, koje će biti upotrebljeno za borbu protiv pripadnika Islamske države

  • 16

Oružje koje je hrvatska vlada odlučila da donira Sjedinjenim Američkim Državama biće upotrebljeno za borbu protiv pripadnika Islamske države čime Hrvatska doprinosi borbi protiv terorizma, izjavila je danas u Njujorku hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić.

- Naši američki partneri zatražili su od hrvatske vlade da se oružje koje je Zagreb odlučio da donira američkoj strani koristi za borbu protiv Islamske države. Time doprinosimo borbi protiv terorizma - izjavila je Pusićeva hrvatskim novinarima, prenela je Hina.

Hrvatski premijer Zoran Milanović je u avgustu rekao da je vlada odlučila da pokloni SAD oružje iz zaliha Hrvatske vojske, kao i da je i ranije viškove oružja slala Amerikancima.

Pusićeva, koja zajedno sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem učestvuje na 69. zasedanju Generalne skupštine UN, dala je ovu izjavu nakon današnjih sastanaka i govora američkog predsednika Baraka Obame o kriznim žarištima u svetu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    24. septembar 2014 | 23:47

    haha znaci im samo vratili one oruzije koje su ameri njima poklonili u borbi protiv srba :)

  • Extreme

    24. septembar 2014 | 22:56

    Svaka cast

  • HRVAT

    25. septembar 2014 | 03:58

    Netko ce doci do ogromne kolicine dolara u ovom svercerskom kanalu....a ti sirotinjo gladuj od mjeseca do mjeseca...glasuj za lopove.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA