Saputnica Marka Milićeva neće kućni pritvor?

Advokat Tamare Bogdanović, Rajko Jelušić, koji je branio pre nego što je pristala na nagodbu, podneo je žalbu Višem sudu u Beogradu

  • 17

Postupak protiv Tamare Bogdanović, koja se nagodila sa tužilaštvom na 10 meseci kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom zbog neotklanjanja opasnosti posle pogibije Luke Jovanovića (21) na Brankovom mostu, nije gotov uprkos tome što je sporazum verifikovao sud.

Njen advokat Rajko Jelušić, koji je branio pre nego što je pristala na nagodbu, podneo je žalbu Višem sudu u Beogradu.

- Sud je morao da odbije ovaj sporazum zato što to nije krivično delo. Tužilaštvo i okrivljeni ne mogu da se sprorazumeju o bilo čemu. Smatramo da će sud preinačiti taj sporazum. Ona je promenila mišljenje u roku od 24 sata, a mi smatramo i da nije bilo dobrovoljnosti - objašnjava Jelušić za "Novosti".

Jelušić podseća da Bogdanovićeva nikako nije htela da potpiše sporazum, već da je to uradila tokom štrajka beogradskih advokata kada joj je postavljen branilac po službenoj dužnosti iz Pančeva. Bogdanovićeva je zasad jedina koja je podnela žalbu, a njoj je sporazumom ponuđena i najveća kazna.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu ponudilo je sporazum o priznanju krivice osumnjičenima koji su se 25. jula, kada je Marko Milićev pregazio Luku Jovanovića, nalazili u "kantrimenu".

 

Sporazum je ponuđen svima sem vozaču, Milićevu, i njegovom kumu Bratislavu Vesoviću, koji se sumnjiči da je sakrio "kantrimen" nakon nesreće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    24. septembar 2014 | 23:22

    Ma kakva nagodba sve na izdržavanje zatvorske kazne,još se buni onaj mučenik trune pod zemljom ,a ona bira ZATVOR-MAKSIMALNA KAZNA!!!

  • Александар Џунић

    25. septembar 2014 | 00:22

    Тај манир западног "правосуђа" да се врше нагодбе је нешто што не приличи правди. Ако постоји кривица, онда постоји и одговарајућа казна. Нема нагађања, већ поступак доказивања чињеница. Је ли то и наше правосуђе почело да гледа америчке филмове у паузама суђења. Благи ужас.

  • Kimi

    25. septembar 2014 | 01:20

    Eto, koliko je proslo od njegovog hapsenja? Vise se i ne spominje nigde! Sve se zaboravlja, sponzoruse i splavarke na slobodi.. a decko mrtav! To nisu ljudi, to su gnjide! Ni trunke savesti ni kajanja nemaju u sebi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA