TEORIJE ZAVERE: Šta se zapravo desilo 11. septembra? (VIDEO)

Novu teoriju o tome da teroristički napad 11. septembra 2001. godine nije izveden otetim avionima izneo je bivši američki pilot Džon Lir (65). Njegove reči imaju dodatnu težinu pošto je on bivši službenik CIA, za čije potrebe je leteo širom sveta

Putničkim avionima nije bilo moguće izvesti teroristički napad na Kule bliznakinje u Njujorku 11. septembra 2001. godine, tvrdi bivši pilot Džon Lir (65).

On je naveo više činjenica kojima potvrđuje svoju tezu. Pilot, koji u karijeri ima više od 19.000 sati leta na više od 160 različitih aviona, kaže da je fizički nemoguće da avioni tipa Boing tom brzinom koju su udarili u Kule bliznakinje lete na toj visini.

- Zbog gustine vazduha na 300 metara od zemlje, avion ne može da leti brzinom od 870 kilometara na sat. Takođe, u slučaju udara u zgradu, neki delovi aviona bi se raspali prilikom sudara sa čeličnom konstrukcijom - kaže Lir i dodaje da bi neki delovi i pored sudara ostali gotovo celi.

- Motori aviona bi posle udara u konstrukciju, i pored udarca, ipak zadržali svoj osnovni oblik - navodi ovaj penzionisani pilot.

U moru teoretičara zavere, njegove reči ipak imaju težinu pošto je on jedini pilot koji je ikad dobio sertifikat Federalne avio-administracije, a posebnu težinu ima i što je bivši službenik CIA, pošto je leteo širom sveta za tu obaveštajnu agenciju.

On je opovrgao i zvanične izveštaje prema kojima su avionima upravljali otmičari.

- Neiskusni piloti ne mogu da upravljaju takvim tipovima aviona. To je jednostavno nemoguće - tvrdi Lir.

Inače, njegove tvrdnje nisu jedine teorije o mogućoj zaveri američke vlade. Podsetimo na samo jedan od video-snimaka objavljenih na Jutjubu, koji pokazuje da je napad 11. septembra montiran.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    25. septembar 2014 | 21:11

    Tako su nastavili obmanu javnosti sa Merkalama , Srebrenicom i tuzlanslom kapijom. Pa onda Avganistan, pa Irak, Libija i rusenje holandskog aviona. Ali Rusiji ne mogu nista jer je za njih prejaka.

  • Miki

    25. septembar 2014 | 20:55

    A sta je sa 20.000 ljudi, svedoka koji su svojim očima videli udar aviona u zgrade? I oni su deo zavere? Ma daj, lična popularizacija raznoraznih pametnjakovića

  • Bonaparta3

    25. septembar 2014 | 21:05

    Naravno da je cela priča nameštaljka. Pogledajte na netu kako se na novčanicama iz 1950 god.kada kule nisu ni postojale vidi njihovo urušavanje. Samo jedan detalj, a pitajte građevince statičare da li avion može tek tako da sruši takvu zgradu čiju konstrukciju drže 4 armirana stuba debljine 6x6 metara. Druga glupost koja je prošla u Americi, navodno jednom teroristi ispao pasoš iz džepa i pao na gomilu šuta neoštećen?!?!? Treća činjenica za one koji neveruju kod takvih udesa rep se lomi i otpada od aviona, a nijedan deo aviona nije nađen što je nemoguće pogotovu što delovi motora imaju titanijuma u sebi koji se topi na više od 3000 C....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA