Srpski đaci obučeni kao školarci najprestižnijih koledža na svetu! (FOTO)

Narednog leta đaci ITHS-a zameniće moderne koledž jakne majicama, a prema rečima direktora prof dr Dragana Živkovića, uveliko se razmišlja o tome da se izrade i svečane uniforme koje će đaci nositi tokom najrazličitijih školskih svetkovina, između ostalog i za Dan škole i Dan diplome

  • 16

Nakon što su učenici Srednje škole za informacione tehnologije ITHS kompanije Komtrejd dobili najsavremenije Tesla tablete, usledio je korak dalje u unapređivanju ionako zavidnih uslova rada ovih školaraca.

Naime, školska uprava je za svih 220 učenika obezbedila prestižne koledž jakne, prema rečima direktora ITHS-a prof dr Dragana Živkovića, "baš onakve kakve nose njihovi vršnjaci u svetu".

- Školske jakne su crvene boje, jer je iste boje i logo kompanija koje su je osnovale - Komtrejd i "Link" grupe - počinje priču za Telegraf Živković dodajući da se na grudima nalazi izvezen prepoznatljivi grb ITHS-a.

Deca su, saznajemo, u obavezi da nose jakne dok su u školi, a da li će ih nakon nastave nositi sa sobom kući ili ih ostavljati u školskim ormarićima, njihova je stvar!

Narednog leta moderne koledž jakne će zameniti majicama, a prema direktorovim rečima uveliko se razmišlja o tome da se izrade i svečane uniforme koje će đaci nositi tokom najrazličitijih školskih svetkovina, između ostalog  i za Dan škole i Dan diplome.

- Trudićemo se da svečane uniforme budu gotove uoči izlaska naše prve generacije maturanata ove godine. Reč je o 44 diplomirana elektrotehničara računara na koje smo svi veoma ponosi - ističe Živković dodajući da je nošenje školskih jakni praktično i zbog raspoznavanja školaraca među zaposlenima u Komtrejdu, kao i zato što je većina učenika pokazala da su željni ličnog iskazivanja pripadnosti školi.

Prema rečima učenika koje smo zatekli u školi, ne samo da ih je obradovalo to što će ličiti na svoje američke i engleske vršnjake, koje imaju priliku da u sličnim uniformama prate u omiljenim kablovskim serijama, već će kako od njih saznajemo biti jedini u Srbiji koji u školi svakodnevno nose ove moderne školske jakne.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sashui

    26. septembar 2014 | 10:35

    Ja sam u školi koje pohađa moje dete više puta predlagao ovako nešto, ali nisam naišao na razumevanje. Mislim da je ovo pravi način da se stvori atmosfera jednakosti i međusobnog uvažavanja među učenicima. Drago mi je da nisam jedini koji tako misli.

  • P. Marić

    26. septembar 2014 | 10:55

    Kad je škola dobra može sebi da dozvoli da se pozabavi i imidžom.

  • Slavica

    26. septembar 2014 | 10:29

    svaka cast! Konacno da jedna skola u srbiji ide u korak sa svetom. Mogle bi i ostale skole u Srbiji da se ugledaju na njih i obezbede isto svojim djacima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA