Monstrumi i ubice su prijatelji sa svojim žrtvama na Fejsbuku! Mislite o tome!

- Više je nego simptomatično to što je Kostić svega dve nedelje nakon što je silovao i ubio 14-godišnju Ivanu, postavio na svoj Fejsbuk fotografiju na kojoj se smeje i pozira u beogradskom prevozu - priča inspektor koji je želeo da ostane anoniman dodajući da mnogo toga može da se kaže o ubici na osnovu njegovog Fejsbuk profila

  • 20

Vest o tome da je Darko Kostić (39) monstrum koji je 31. jula u Rakovici silovao, pa motikom ubio malu Ivanu Podraščić (14) bio prijatelj sa svim svojim ranijim žrtvama, pa i nesrećnom devojčicom na Fejsbuku izazvala je žustre polemike u javnosti.

Dok je policija radeći svoj posao počela da preispituje o čemu su se Darko i Ivana dopisivali, šta je pisao njenoj sestri Nikolini (takođe Fejsbuk prijateljici) i kako je izgledala prva fotografija koju je Kostić objavio na svom profilu nakon ubistva, javnost se fokusirala na druge stvari.

Pre svega na milion puta postavljeno pitanje koliko je opasno prihvatati prijateljstva sa nepoznatim ljudima na društvenim mrežama? Pitanje je sasvim na mestu, pre svega zbog toga što  je prema svetskim statistikama zabrinjavajući broj vesti iz hronike započeo upravo tako što su ubice svojim žrtvama slale zahtev za prijateljstvo.

- Čini mi se da nema pomoći ni saveta kada su ovakve stvari u pitanju! - počinje priču za Telegraf Marija Jovanović (50), koja prema sopstvenom svedočanstvu ne može da kontroliše sa kime se dopisuju njene 20-godišnje ćerke - Ne mogu svojoj deci da "visim" nad glavama dok se dopisuju. Čak mislim i da bi takve stvari bile kontraproduktivne i da bi ih opominjanjem naterala da se još više "zagreju" za dopisivanje sa nepodobnim osobama - priča Jovanovićeva.

Da mnogo toga može da se kaže o zločincu na osnovu njegovog Fejsbuk profila, opšte je poznata stvar.

To nam potvrđuje i inspektor koji je želeo da ostane anoniman "zbog toga što je čitav slučaj još uvek "svež"".

- Ako uzmemo ovaj poslednji slučaj u obzir onda je više nego simptomatično da je Kostić svega dve nedelje nakon što je silovao i ubio 14-godišnju Ivanu, postavio na svoj Fejsbuk fotografiju na kojoj se smeje i pozira u beogradskom prevozu - objašnjava ovaj inspektor.

Ovome bismo mogli da dodamo i podatak da o Kostićevoj hladnokrvnosti svakako govori i to što je nakon strašnog zločina nastavio da živi kao da se ništa nije desilo, te je između ostalog na Fejsu postao član stranica grupe "Models" kao i "Španskog za početnike".

Problem je, međutim, u tome što je, ukoliko niste profesionalac veoma teško prepoznati psihopatu s druge strane ekrana. Svemu, dakle, u životu mora da se priđe ozbiljno, pa i prilično neozbiljnoj zabavi zvanoj Fejsbuk.

Dakle, odgovornost je na vama. Mislite o tome sa kime se dopisujete na Fejsu, koga zovete i primate za prijatelje i što je najvažnije od svega - šta vam na društvenim mrežama rade deca!

Podsetimo, telo Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, koja je nestala pre više od dva meseca, pronađeno je u kući u beogradskom naselju Rakovica. Za silovanje i ubistvo uhapšen je višestruko osuđivani Darko Kostić iz Beograda (39), a ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je Kostić višestruki povratnik, osuđivan za razbojništva i teške krađe, ali i za ubistvo starice na sedam godina zatvora.

Ivana je 29. jula otišla od kuće sa dozvolom majke "da se provede" i od tada joj se gubi svaki trag. Rekla je majci da ide sa "društvom iz Zemuna". Bila je učenica Osnovne škole "Svetislav Golubović Mitraljeta".

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 3. oktobar 2014 | 19:24

    Na sta lici,fuj! Ne znam sta je s ljudima pa prihvataju nepoznate osobe na fb,ja ne prihvatam poznanike sa ulice,iskljucivo ljude koje znam,a kamoli ovakve psihice-vidi se po njemu da je klosar!

  • Jelena

    3. oktobar 2014 | 19:55

    Ja nemam fejsbuk. Sta ce mi. Zivim i bez njega.

  • Kika_pa

    3. oktobar 2014 | 19:37

    Visestruko osudjivan, poznat po ranijim ubistvima i sklonosti ka psihopatskom ponasanju a uziva na slobodi. Takvi se ne smeju pustati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA