Švajcarska isporučuje člana "Gnjilanske grupe" Srbiji

Šemsi Nuhiju optužen je za "ubistava i svirepe zločine nad civilima Srbima i nealbancima u Gnjilanu", u drugoj polovini 1999. godine

  • 0

Portparol švajcarskog Saveznog zavoda za pravosuđe Falko Gali izjavio je da je taj sud odlučio da izruči osumnjičenog pripadnika "Gnjilanske grupe" Šemsija Nuhijua Srbiji.

Gali je, prema navodima agencije Albinfo, izjavio da je odluka o ekstradiciji doneta praktično onog trenutka kada je Savezni sud doneo odluku o tome.

- Presudom suda, koja je doneta 7. marta, odluka o izručenju Nuhijua postala je pravosnažna - rekao je Gali, ističući da je praksa da se unapred ne saopštava datum ekstradicije. Šemsi Nuhiju uhapšen je pre godinu dana na osnovu poternice iz Srbije.

"Gnjilanska grupa" optužena je za "ubistava i svirepe zločine nad civilima Srbima i nealbancima u Gnjilanu", u drugoj polovini 1999. godine. Članovi grupe uhapšeni su 26. decembra 2008. u Preševu. Nuhiju i još sedam članova te grupe su u bekstvu.

(I. M. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA