ĆERKA PRVE ŽRTVE MONSTRUMA: Osetila sam strah i jezu kad sam videla ubicu moje majke!

- Ubili su je Kostić i još jedan njegov drug koji je radio u BIGZ-u. Zaklali su je. Hteli su da je opljačkaju. Sutradan smo otkrili zločin - kaže Valerija Simončić, ćerka starice koju je 1993. godine ubio Darko Kostić

  • 8

Beograđanka Valerija Simončić, ćerka prve žrtve monstruoznog zločinca s Petlovog brda, koji je uhapšen zbog silovanja i ubistva Ivane Podraščić (14) kaže da je osećala samo strah i jezu kada je on ubio njenu majku Julijanu Lukšić (64) i dobio sedam godina zatvora.

Kako prenosi "Blic", Julijana je 1993. svirepo ubijena dok je živela u stanu u Ulici vojvode Stepe 38 na Voždovcu. Prvoslav Jeremić i Darko Kostić skinuli su je golu, vezali joj gajtanom ruke i noge, prerezali vrat i rasporili stomak, i na kraju urinirali po njoj.

- Ubili su je Kostić i još jedan njegov drug koji je radio u BIGZ-u. Zaklali su je. Hteli su da je opljačkaju. Sutradan smo otkrili zločin. Suđenje je trajalo dugo. Redovno sam išla. Sudilo se tom njegovom drugu koji je bio punoletan. Kostića nisam nikada videla, on je bio maloletan i sudilo mu se odvojeno - kaže ona.

Maksimalna kazna u tom trenutku bila je 13 godina, on je osuđen na sedam.

- Da su tada bile kazne kao sada, on bi i dalje bio u zatvoru i ne bi počinio zločin nad ovim detetom - priča Valerija.

Kada je čula da je ubica njene majke sada silovao i ubio devojčicu Ivanu Podraščić, bila je šokirana.

- Bilo je jezivo kada sam ga videla na TV-u. Navrele su mi slike moje ubijene majke. Razumite, ne mogu da pričam detalje jer ne želim da se vraćam u prošlost, previše je bolno, a mi danas u kući imamo slavlje. Evo, sad sva drhtim... - završava razgovor Valerija.

Starije komšije u Vojvode Stepe 38 imaju samo reči hvale za Julijanu, akažu da je najveći problem bila njena unuka po sinu, koja se takođe zvala Julijana.

- Ona je tada bila devojčurak, visoka, lepa. Zabavljala se s jednim od ubica, mislim baš s tim Kostićem. Dovodila ga je ovde, kod babe. Sretala sam ga na stepeništu. Nosio je lance oko vrata, a ona se raspitivala da li čujemo kada se svađa s babom. Jednog dana došla je Julijanina ćerka jer se baka nije javljala na telefon. Zvali su policiju i otkriven je zločin. Pričalo se da su Julijane ruke i noge bile vezane, imala je i zlato i nakit, hteli su da je opljačkaju, a da li su nešto uzeli, ne sećam se. Ta unuka je bežala od kuće, posle je bila u domu, čini mi se da je i ona ubijena 1999, posle bombardovanja. Jednom sam je pitala šta se to desilo s njenom bakom, a ona mi je rekla: "Nije to tako trebalo da bude" - priča komšinica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ej bre

    6. oktobar 2014 | 23:43

    Ajde osudite ga i za ovo ubistvo 7 godina pa da ima vremena jos nekog da ubije. Eeeeeeejjjjj bre, 7 godina za ubistvo coveka i to rasporis coveka i uriniras po njemu i dobijes 7 godina. Povraca mi se od ove drzave i ovog sistema. Maksimum od 13 godina je jadan a sudija mu jos odredi od 7 godina kaznu.

  • Dani

    7. oktobar 2014 | 00:09

    Treba u zatvor i da nikad neizadje napolje.da dobije samo svaki dan parce hleba i kasu vode da bude sam.

  • Neko-iz-mase

    7. oktobar 2014 | 02:05

    Nista, tom istom sudiji da se da ostalih 6 godina. Samo je taj sudija dobro zastitio svoje dete. Verovatno negde u inostrasntvu. Bljak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA