ZVERSKI: Luka Bojović ubio Jurišića čekićem, raskomadao mu telo, pa ga pojeo!!! (FOTO)

U izjavama policiji, osumnjičeni su priznali, kako javlja „Pais”, da su, ubivši Jurišića, „odvojili meso od kostiju i deo pojeli, dok su ostatke prvo hteli da bace u klozetsku šolju”. Ali, videvši da to neće zatrti tragove ubistva, brusilicom su pokušali da kosti iseku na sitnije delove

  • 17

U Madridu je juče počelo suđenje Vladimiru Milisavljeviću, Luki Bojoviću, Vladimiru Mijanoviću i Siniši Petriću, članovima „zemunskog klana”, srpske mafijaške organizacije koju su formirali pripadnici paravojne grupe nazvane Arkanovi „Tigrovi”, kako piše u optužnici.

Bojoviću se sudi za brutalno ubistvo Milana Jurišića, takođe pripadnika „zemunskog klana”, a svi španski mediji posvetili su ovom događaju ogromnu pažnju. Posebno se ističe da su ostaci tela ubijenog Milana Jurišića pronađeni u reci Mansanares u Madridu i da se za Bojovića – optuženog za to ubistvo, predvođenje i pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi, prikrivanje krivičnih dela, posedovanje i čuvanje oružja i falsifikovanje dokumenata – traži zatvorska kazna od 41 godine, prenosi "Politika".

Milisavljeviću, Petriću i Mijanoviću prete zatvorske kazne od 21, 17 i pet godina. Bojović je na samom početku suđenja negirao svoju krivicu, dok su se i ostala trojica izjasnili da nisu krivi. Milisavljević je čak otišao i korak dalje pa je ubistvo Jurišića pripisao Sretku Kaliniću koji trenutno služi zatvorsku kaznu u Srbiji. Milisavljević tvrdi da je način na koji je žrtva ubijena i raskomadana bio karakterističan za Kalinića.

Nijedan od četvorice optuženih nije želeo da odgovara na pitanja tužilaštva, već su samo odgovarali na pitanja svoje odbrane. Bojović se nalazi u pritvoru otkad je 10 februara 2012. uhapšen u Valensiji, zajedno s Petrićem i Milisavljevićem, dok je Mijanović na uslovnoj slobodi od septembra 2012. godine.

Španskom istražnom sudiji Kalinić je ranije opisao kako su on, Bojović i Miloš Simović ubili Jurišića udarajući ga čekićem po glavi, zatim mu raskomadali telo i bacili delove u reku Mansanares.

Svi dnevni listovi u Madridu doneli su juče opširne tekstove o početku suđenja „grupi iz Arkanovih ’Tigrova’”, a javnost je naročito šokirana opisom ubistva. U kući u Valensiji, koja je pripadala optuženima, policija je pronašla, kako navode „Pais”, „Mundo” i ABC, 660.000 dolara, arsenal oružja automatske puške, pištolje, prigušivače i municiju. Ali svi posvećuju pažnju beležnici u kojoj je na „srpskom jeziku bilo opisano ubistvo Jurišića”. Sve se to desilo u jednom iznajmljenom stanu u Madridu, posle svađe ubijenog sa Lukom Bojovićem.

U izjavama policiji, osumnjičeni su priznali, kako javlja „Pais”, da su, ubivši Jurišića, „odvojili meso od kostiju i deo pojeli, dok su ostatke prvo hteli da bace u klozetsku šolju”. Ali videvši da to neće zatrti tragove ubistva, brusilicom su pokušali da kosti iseku na sitnije delove. Kada se i brusilica blokirala, odneli su kosti i bacili ih u reku Mansanares.

„Smatra se da su sva četvorica bili pripadnici paravojne ozloglašene grupacije Arkanovi „Tigrovi”, koja se u ratovima na Balkanu pročula po surovostima i koja je kasnije prerasla u srpski mafijaški ’zemunski klan’”, piše na svom sajtu „Pais”.

Milisavljevića je, kako podsećaju u Madridu, u odsustvu osudio srpski sud 2007. na 35 godina zatvora „za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića u martu 2003.” On je jedini priznao, dodaje se u izveštajima, da je pripadao kriminalnom klanu.

Milisavljević je u Madridu živeo u kući zajedno sa ubijenim Milanom Jurišićem, ali tvrdi da je odbio da učestvuje u njegovom ubistvu. Po onome što je rekao španskim istražnim organima, Milisavljević, poznat pod nadimkom Budala, vratio se sa jednog puta i u kući nije zatekao Milana Jurišića. Po svedočenju Budale, Jurišić je nestao bez traga i glasa. Tužilac Milisavljevića međutim tereti da je pomagao Luki Bojoviću da raskomada Jurišićevo telo.

Bojović se smatra liderom ove grupe, ali je i na sudu i u istrazi negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvom Jurišića. Svom advokatu je juče na sudu potvrdio da ne poznaje žrtvu i da nije mogao da ima nikakvog motiva da je ubije. U kući u Valensiji, gde je uhapšen i gde je pronađen arsenal oružja i novac, kako je naveo, „slučajno se zatekao”, pozvali su ga kao gosta. Ne zna, kako je rekao, čije je to oružje i novac, koji su zaplenjeni. On je takođe juče tvrdio da nikada nije imao nikakve veze sa Arkanovim „Tigrovima”, ni sa „zemunskim klanom”.

Tužiteljka Ana Noe za svu četvoricu tvrdi da su u Španiju došli kako bi izbegli da dopadnu rukama pravde u svojoj zemlji Srbiji. Dnevni list ABC donosi još neke detalje sa suđenja koje treba da se okonča u četvrtak. Kada je branilac Luku Bojovića upitao da li je počinio ubistvo, on je rekao: „Zaboga, naravno da nisam.” Na sličan način su odgovarali i ostali optuženi. Tvrde da Bojović nikada nije bio njihov šef i da su sva četvorica samo prijatelji.

Milisavljević, koji jedini priznaje da je bio član Arkanovih „Tigrova”, tvrdi da ni on ni ostala trojica nemaju nikakve veze sa ubistvom Jurišića i da se ubica ne nalazi među uhapšenima u Španiji.

U reci su, kako podsećaju španski mediji, u martu 2012. pronađeni ostaci 117 kostiju za koje je utvrđeno da su bile sečene brusilicom. Među pronađenim ostacima je i lobanja koja je razbijena čekićem.

U optužnici se navodi da je Milisavljević ceo stan u kome se desilo ubistvo renovirao i prefarbao pre nego što ga je napustio.

(Telegraf.rs / Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA