FXLider Vam poklanja 50 evra za trgovanje akcijama najvećih svetskih kompanija!

Početkom juna, Evropska Komisija započela je istragu protiv Apple-a zbog mogućeg izbegavanja plaćanja poreza korišćenjem ogranaka kompanije u Irskoj. Prema Reutersu, Apple je, koristeći komplikovane računovodstvene manevre, uspeo da porez na prihod smanji na čak 3.7% tokom prošle godine. Trenutna aktiva Apple-a je oko 223 milijarde dolara i njen najveći deo je u gotovini i hartijama od vrednosti

  • 0

FXLider, specijalno čitaocima "Telegrafa", daje 50 evra kao početni kapital za trgovanje cenom akcija Apple-a i drugih najvećih svetskih kompanija na svetskoj berzi.

Uzmite 50 evra za trgovanje ovde.

Pred nama je nova sezona objavljivanja izveštaja kvartalnih rezultata američkih kompanija. Investitori sa pažnjom iščekuju rezultate poslovanja tokom proteklog kvartala, naročito tehnoloških kompanija. Jedna od takvih kompanija je i Apple. Usled nedavno predstavljenih tehnoloških noviteta i veliki broj pravnih i zakonskih problema, Apple već neko vreme puni naslovne strane.

Početkom juna, Evropska Komisija započela je istragu protiv Apple-a zbog mogućeg izbegavanja plaćanja poreza korišćenjem ogranaka kompanije u Irskoj. U SAD-u korporativni porez može dostići i 35% od prihoda dok je u Irskoj 12.5%. Prema Reutersu, Apple je, koristeći komplikovane računovodstvene manevre, uspeo da porez na prihod smanji na čak 3.7% tokom prošle godine. Trenutna aktiva Apple-a je oko 223 milijarde dolara i njen najveći deo je u gotovini i hartijama od vrednosti.

apple, ekonomija

I ako su cene fjučersa akcija Apple-a i dalje u rastućem trendu, ipak, kada je treći kvartal u pitanju prognoze su smanjene u odnosu na očekivanja pre tri meseca. Kako navode iz FXLider-a, nekoliko je razloga za to.

„Pored istrage Evropske Komisije i moguće tužbe jedan od razloga je svakako i to što se novi iPhone pojavio na tržištu tek pred kraj trećeg kvartala. Iako ranije nego što su neki analitičari očekivali, njegovo pojavljivanje na tržištu i prodaja, koja je već sada dostigla preko 1 milion, ne bi trebalo da ima veći uticaj na rezultate ovog kvartala. Pored toga, problemi koji su se pojavili na novim telefonima i iOS 8 bagovi sigurno će uticati na smanjenje prodaje bar dok se konkretni problem ne regulišu. Ni Apple watch, ni Apple Pay nisu se pojavili tokom ovog kvartala, a naručivanje i prodaja novih modela iPhone u Kini je počela tek u drugoj polovini prošlog meseca, tako da tokom ovog kvartala zapravo nema mnogo pokretača prodaje koji bi mogli da utiču na značajniji kvartalni uspeh“ kažu u FXLider-u.

Na kraju prethodnog kvartala menadžment Apple-a izjavio je da za treći kvartal očekuje da prihod bude izmedju 37 i 40 milijardi dolara, a operativni troškovi da dostignu 4.85 milijardi dolara. I procene analitičara se uklapaju u ove prognoze. Prema njima, očekuje se prihod od 39.4 milijarde dolara i zarada oko 1.31 dolara po akciji. Za sada i pored manjeg pada u poslednjih nekoliko dana, cena se i dalje kreće u rastućem trendu uz rast od 11.15% u poslednjih četiri meseca .

Simon Roberts

Analitičar u Fortrade-u

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA