BORI SE ZA ŽIVOT: Bivši predsednik SSSR-a i Putinov kritičar primljen u bolnicu!

- Stanje mog zdravlja je već nedelju dana promenjivo i danas sam u bolnici. Zdravlje mi se pogoršalo. Poznat vam je moj karakter, odlučan sam da se borim za svoj život - izjavio je bivši predsednik Sovjetskog saveza

  • 4

Bivši predsednik Sovjetskog saveza Mihail Gorbačov (83) nalazi se u bolnici, ali kaže da je rešen da se bori za svoj život.

On je rekao da se njegovo stanje prati medicinskim aparatima, ali nije precizirao razlog bolesti niti u kojoj se bolnici nalazi.

- Stanje mog zdravlja je već nedelju dana promenjivo i danas sam u bolnici. Zdravlje mi se pogoršalo. Poznat vam je moj karakter, odlučan sam da se borim za svoj život - izjavio je Gorbačov.

Poslednji lider nekad velikog Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika prošle je godine bio hospitalizovan u junu, ali zbog sistematskog pregleda. Sudeći prema izveštajima medija, Gorbačov ima problem sa dijebetesom.

Postao je sovjetski predsednik 1985. godine i ostaće upamćen po reformama poznatim pod nazivom "Glasnost" i "Perestrojka". Mnogi mu, međutim, u Rusiji zameraju što je 1991. godine dozvolio da se sovjetske republike osamostale i postanu nezavisne jer je tako nestao SSSR.

Dobitnik je Nobelove nagrade za mir. Poslednjih godina u političkom životu Rusije imao je marginalnu ulogu, ali je kritikovao aktuelnog predsednika Vladimira Putina i pozivao ga da "siđe" s vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN DO KOSKE

    10. oktobar 2014 | 10:14

    Ovaj je i unistio SSSR

  • Ezra

    10. oktobar 2014 | 21:42

    Americki spijun ,engleskog porekla sa 14/18 nemacke krvi,

  • Johan

    10. oktobar 2014 | 11:28

    A na umoru zadnje su mu reči,"čuvajte mi rusku federaciju",kad ja rasparča SSSR.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA